Published On: vin, Oct 7th, 2011

iSad

Share This
Tags

Una din definitiile geniului contemporan pasionat de munca sa a fost, fara indoiala, Steve Jobs. Am regasit formula din titlu, iSad, in timp ce frunzaream presa internationala in aceasta dimineata si mi se pare ca inglobeaza perfect socul si tristetea produse de aceasta veste, dar si sentimentele si intreaga filozofie impartasite de clientii companiei Apple. Pentru ca rodul muncii lui Steve Jobs, in acesti zeci de ani, a depasit zona mercantila a oricarui business si s-a impus ca o adevarata paradigma a inceputului de secol XXI.

Mi se pare cu atat mai trist sa vorbesc de toate acestea, in contextul in care imi citesc, in fiecare dimineata, inclusiv astazi, stirile de pe iPad – una din operele tehnice de capatai ale lui Steve Jobs. Sunt un fan al produselor sale de foarte mult timp, avand acasa un iMac, dar si un MacBook. Mihnea si Andrei au intrat in lumea Apple prin alte doua inventii revolutionare, iPod-ul si iPhone-ul. {n ceea ce ma priveste, la capitolul muzica am ramas fidel salii de concerte si inregistrarilor pe discuri si CD-uri. Prefer sa fiu, din acest punct de vedere, ancorat in „trecut”, in anumite conventii.

O viziune despre lume outside the box. Asta lasa in urma Steve Jobs. Si, trebuie sa fim sinceri cu noi insine, sunt prea putini cei ce reusesc sa revolutioneze un domeniu, sa produca schimbari sistemice, sa lase intr-adevar ceva in urma lor. Sper, doar, ca Apple sa se mentina in aceasta orbita trasata de Jobs. Sper ca intreaga conceptie a sa sa nu dispara odata cu filozoful.

Adrian Nastase

Comentarii

comentariu

About the Author

-