Published On: mie, Oct 12th, 2011

Ion Diaconescu s-a stins din viata aseara

Share This
Tags

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a decedat aseara, la varsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu” Fundeni, din cauza cauza unor tulburari de ritm cardiac. Diaconescu a avut o viata marcata de destinul PNT, partid pe care l-a urmat indiferent daca formatiunea s-a aflat la putere, in opozitie, in ilegalitate sau in anonimatul de dupa anul 2000.

Fostul presedinte al PNTCD a fost externat in 3 octombrie.

Directorul medical al Institutului “C.C. Iliescu”, Serban Bubenek, a declarat, ca Ion Diaconescu era acasa, a mancat, s-a asezat pe canapea si a murit. Ion Diaconescu spunea recent ca s-a retras din viata politica, dar doar din activitate, nu insa si in ceea ce priveste dorintele si idealurile sale politice.

“PNTCD se afla intr-un mare impas, dezbinat, fara o conducere politica legitima si legala. Cele mai mari sanse de a coagula si relansa parditul in lupta politica le are domnul Victor Ciorbea. Va indemn pe toti sa participati alaturi de mine la Congresul PNTCD si sa votam unificarea partidului sub conducerea lui Victor Ciorbea”, spunea Ion Diaconescu intr-o inregistrare facuta inainte de Congresul din 18 iunie 2011. “L-am vazut ultima oara alaltaieri, am discutat cu dansul, aprecia exact si starea sanatatii sale, dar continua sa se preocupe si de situatia din partid si de situatia politica din tara. Chiar mi-a si spus: «Cu ce te-as mai putea ajuta? Daca pot, iti mai dau si farama de sufletel pe care o mai am pentru a salva partidul si pentru a merge pe drumul dorit de inaintasi, pe drumul moralitatii, al cinstei, al corectitudinii, al dreptatii»”, a declarat liderul taranist Victor Ciorbea.

Evenimentul acesta trist i-a lasat fara cuvinte pe mai toti politicienii, indiferent de orientare. In ciuda pozitiilor diferite, si Ion Iliescu vorbeste cu nostalgie si admiratie despre acela care a fost candva Ion Diaconescu.

“I-am cunoscut pe domnii Coposu si Diaconescu la 10 ianuarie 1990. Eram presedinte al CFSN si atunci am primit delegatiile unor partide. Am avut atunci o discutie amicala si constructiva. De atunci relatile noastre au fost foarte active, in ciuda pozitiilor diferite. Apreciez ca dialogul politic putere-opozitie a fost mult mai activ pe vremea aceea, a existat, ceea ce din pacate azi nu mai aveam”, a sustinut Ion Iliescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-