Published On: joi, Oct 13th, 2011

Ioan Baban, antrenor principal HC Dunarea: “Viitorul Brailei suna frumos”

Share This
Tags

Reporter: Ce ne puteti spune despre pregatirile echipei in ceea ce priveste meciul cu Otelul Galati?

Ioan Baban: Este cel mai greu meci al nostru pe teren propriu din acest campionat, din cauza valorii indiscutabile a adversarului. Galatiul, dupa parerea mea, este echipa de podium in acest campionat, este o echipa bine asezata pe posturi, cu o banca de rezerve in care nu se simte cine este rezerva si cine este titulara. Adica pot sa schimbe o jucatoare cu una de pe banca, are aceeasi valoare, mai ales pe linia de noua metri, un portar bun, o echipa la care au lucrat de mai multi ani, mai multi antrenori. Iar acum se vad roadele acestei munci facute de trei ani.

R: Sa inteleg ca va pregatiti mai intens acum, pentru meciul acesta, fata de alte meciuri?

I.B: Nu, noi la fel ne pregatim de intens pentru toate meciurile. Eu am o vorba: “Cel mai greu meci este cel care urmeaza”. Noi la fel ne-am pregatit, pentru ca suntem o echipa noua, e o echipa in formare, si este mult, mult, foarte mult de munca atat in ceea ce priveste relatiile de joc, cat si relatiile interumane. Nu se poate face o echipa in cateva luni.

R: Care este obiectivul dumneavoastra pe termen lung in ceea ce priveste aceasta echipa?

I.B: Nu pot sa vorbesc despre un termen lung, adica eu as putea sa vorbesc despre un termen lung in ceea ce ma priveste, as putea sa-mi spun punctul de vedere. Eu am contract pe un an cu Dunarea Braila, cu drept de prelungire pentru inca un an. A construi o echipa inseamna minimum doi ani. Un an sa construiesti echipa, timp in care sa o mai reimprospatezi, din cauza unor situatii imprevizibile, cum avem si noi la Braila, jucatoare accidentate, care pe parcurs trebuie inlocuite, fie prin transfer de jucatoare, fie prin a creste valoric jucatoarele pe care le avem in lot. Abia dupa un an, dupa ce ai facut aceasta echipa poti sa-ti pui un obiectiv indraznet, de a lupta pentru podiumul campionatului. Sigur ca noi ne dorim si ne vom bate pentru a intra in prima parte a clasamentului si mai ales pentru locurile 4-5. Acolo tintim noi. Speram sa nu mai avem accidente si alte probleme neplacute si sa putem sa ne mai intarim lotul de jucatoare in perioada de pauza.

R: Care meci vi s-a parut cel mai dificil din campionat pana in momentul de fata?

I.B: Pentru noi, ca echipa nou formata, toate meciurile au fost dificile.

R: Dar unul, unde ati simtit mai multa tensiune. La Deva, la Constanta, cel cu Ploiestiul…

I.B: La Deva si la Constanta. Meciurile din deplasare.

R: Va temeti mai mult pentru vreun meci din cele care urmeaza?

I.B: Avem un program infernal. Din urmatoarele noua jocuri, numai trei le jucam acasa si sase in deplasare. Adica, mergem la Roman, la Cluj, la Brasov, la Zalau, la Craiova si la Baia Mare. Sunt sase jocuri in deplasare si la noi vine Valcea, Bucurestiul si Bacaul. Va fi un program infernal, foarte greu, atat din punct de vedere al valorii adversarilor, cat si din punct de vedere al programarii campionatului. Din pacate, din cauza participarii echipei Romaniei la Campionatul Mondial din Brazilia si a Oltchimului in Cupele Europene, in luna ianuarie vom juca cinci meciuri in doua saptamani. Dar sa ne ajute Dumnezeu sa scapam cu bine din aceasta situatie. Daca stam putin si ne gandim, pe finalul campionatului acestia vin la noi.

R: Credeti ca vor face fata fetele, cu atatea drumuri, oboseala, stresul, emotiile?

I.B: Le va fi destul de greu. Dar viitorul Brailei suna frumos. Cu rabdare si calm, vom avea performanta. Oricum am evoluat foarte mult. Cu sprijinul presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, lucrurile au inceput sa mearga intr-o directie foarte buna. Dupa parerea mea si a domnului director Stefan Gheorghe si a celorlalti colegi, este imperios necesara construirea  intregii piramide de handbal. Baza piramidei, “Minihandbal”, va fi formata din doua grupe pregatite de Cristian Preda si Alexandru Viorel. Pentru crearea bazei piramidei am si initiat un proiect, “Minihandbal HC Dunarea”, prin care urmarim sa alegem si sa antrenam copii care au o inclinatie spre handbal. Pentru a pune in aplicare acest proiect, de saptamana viitoare vom porni caravana HC Dunarea in scoli si in licee, atat din municipiu, dar si din judet, de unde vom recruta copii, vom face cateva echipe, care vor fi pregatite si de jucatoarele noastre, majoritatea dintre ele fiind studente sau absolvente a Facultatii de Educatie Fizica si Sport. Urmatorul segment al piramidei este format din grupele de junioare de la LPS, pregatite de Alexandru Viorel, Cristian Preda, Ioan Bucovala, iar in varful piramidei se afla actuala echipa HC Dunarea. {nsa din aceasta piramida lipseste un segment, o echipa de divizia A, care s-ar putea infiinta la anul, din junioarele de la LPS, care vor fi nevoite sa joace mult, pentru a castiga experienta competitionala, ca apoi sa poata sa aiba o continuitate in instruire. Daca se va realiza aceasta piramida, atunci, in campionatul viitor, va fi spre binele echipei HC Dunarea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-