Published On: mar, Oct 18th, 2011

Ioan Baban: “Nu mi-am spus inca ultimele mele cuvinte in handbalul Romanesc!”

Share This
Tags

Cu o echipa in plina formare, HC Dunarea nu a pierdut nici un meci din acest tur de campionat, evolutia fetelor noastre aducand la Polivalenta un public numeros, lucru care demonstreaza ca initiativa presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, de a-l aduce antrenor pe Ioan Baban a fost una foarte buna! Experimentatului antrenor i s-a cerut sa creeze o noua echipa, lucru care se intampla sub ochii nostri. Stancu i-a asigurat linistea si conditiile sa faca performanta, lucru dorit de orice antrenor din lume, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Carcotasii l-au sfatuit pe Baban sa nu-si ia palton venind la Braila, pentru ca nu-l va prinde iarna aici, dar s-au inselat amarnic. Nu numai ca a ramas, dar este decis sa duca, in campionatul viitor, HC Dunarea pe podium. (Catalin IORDACHE)

“INCERC SA FAC O ECHIPA COMPETITIVA”

“Toti ma intreaba, am prieteni chiar si din tara, de ce am venit la Braila”, raspunde Ioan Baban atunci cand este intrebat de ce a venit la Braila. “A fost o mutare surpriza, o mutare soc chiar pentru uni prieteni si colegi, chiar si arbritul Carligeanu m-a intrebat de ce am venit la Braila de la Baia Mare? La fel le spun tuturor. La Baia Mare in acest moment nu mai exista o echipa competitiva, de a merge sa ma bat la fel cum am facut in toti anii, in prima parte a campionatului, in primele locuri, 5-6 locuri. Datorita situatiei financiare, la Baia Mare, ne-au plecat jucatoare, chiar in stainatate,Geiger la Oltchim, Balint Hotea la Brasov, in Franta Amariei si multe altele. In Braila eram intr-un fel de legatura cu domnul Bunea Stancu mai de mult timp si informandu-ma si eu si afland despre intentiile bune pe care le are domnul presedinte, de a face ceva cu hanbalul feminin, atunci am zis ca inca nu am dat tot din mine ceea ce pot sa fac pentru handbal si sa vin sa incerc sa fac o echipa competitiva, vorbesc de prima parte a clasamentului Ligii Nationale la Braila in primul an si in al doilea an daca totul va fi bine si sper sa fie bine la Braila si daca voi mai ramane aici, sa ma bat pentru podiumul campionatului si bineinteles pentru a accede cat mai sus in cupele europene. Acestea au fost gandurile mele, pentru asta am venit, inca mai cred ca pot, nu mi-am spus inca ultimele mele cuvinte in handbalul Romanesc”.

“AM GASIT CEEA CE MI S-A SPUS”

“Nu m-au inselat asteptarile, am gasit ceea ce mi s-a spus. Adica oameni bine intentionati, oameni care pe langa ca pun mult suflet, pun si bani, si asta e foarte important, sa ai bani, ca fara bani nu poti sa faci nimic. Din pacate ni s-au accidentat niste fete, Ionela Goran si Ada Moldovan care a ramas insarcinata, au fost doua pierderi importante in grenajul echipei, dar incercam din ceea ce a fost aici, din ceea ce am gasit sa fac jucatoare competitive si sa le inlocuiasca pentru ca la anul cand vom trage linie sa stim si daca aceasta investitie masiva pe care a facut-o domnul Stancu in lotul de tineret al Romaniei pe care l-a tinut aici  mult, mult timp, au fost si calificari aici la Braila pentru campionatul european si au fost cumparate cu bani grei aceste fete. Sa vedem daca Andreea Adespii, Ana Dragut, Raluca Eremia, Nicoleta Esanu, Elena Voicu, care au fost aduse aici pot ajunge acolo unde ne dorim cu totii, adica sa ne batem pentru primele locuri si aceasta nu o putem face stand cu ele pe banca, trebuie sa joace si aceste fete, trebuie sa gasim modalitaile de instruire adecvate pentru ceea ce pot ele in acest moment ca sa le ridicam nivelul calitativ al fiecarei in viitor automat se va ridica si nivelul echipei”.

Comentarii

comentariu

About the Author