Published On: joi, Oct 20th, 2011

Interpelare adresata premierului Emil Boc

Share This
Tags

La inceputul anului 2011, Guvernul anunta iesirea din recesiune si inceputul cresterii economice, pornind de la o prognoza de circa 2% din Produsul Intern Brut, urmata in anul 2012 de o crestere economica de 3,5 – 4% din PIB. Prognozele pentru anul viitor se reduc insa alarmant, pana la 1% (!) din PIB, fapt ce sugereaza ca, in realitate, 2012 va fi mai degraba un an al stagnarii decat al cresterii.

In consecinta, domnule prim-ministru, va rog sa precizati:

1. Avand in vedere faptul ca in anul 2011 investitiile straine si rata investitiilor (totalul investitiilor in PIB) nu au crescut fata de 2010 si ca, de asemenea, nu s-au inregistrat cresteri ale consumului sau ale numarului de salariati, cum caracterizati acum anul 2011? Va rog sa ne indicati care este, potrivit datelor pe care le detineti, evolutia preliminata a PIB pentru 2011.

2. Avand in vedere urmatoarele elemente:

* agricultura este in mare parte nefiscalizata si contribuie foarte putin la veniturile bugetare;

* sectorul agricol nu dispune decat de foarte putina munca salariata;

* investitiile in domeniul agricol sunt relativ reduse,

Va solicit sa ne transmiteti evolutia PIB in anul 2011, fara influenta pe care a avut-o, datorita conditiilor climatice favorabile, productia agricola. In acelasi context, pentru a ne face o imagine cat mai apropiata de realitate, va rog sa ne indicati care este evolutia 2010- 2011 a Produsului Intern Brut neagricol. Mai exact,” asa cum banuiti”, fara contributia sectorului agricol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-