Published On: Soare, Oct 9th, 2011

Handbal Feminin- Liga Nationala (etapa a V-a) Un egal cat o victorie, care urca pe HC Dunarea pe locul secund! Univ. Neptun Constanta – HC Dunarea Braila 24-24 (12-12)

Share This
Tags

Cu toate ca multora li se parea deplasarea de la Constanta doar o simpla excursie pe malul marii deoarece HC Dunarea ar fi avut doua puncte asigurate deja in partida cu Universitatea Neptun Constanta, ei bine, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. Gruparea de pe litoral s-a intarit in ultima saptamana cu doua jucatoare asiatice destul de valoroase, Sheiko si Sen, iar acum studentele alcatuiesc o formatie destul de redutabila, lucru simtit pe deplin de echipa antrenata de Ioan Baban. Gazdele au inceput meciul destul de bine  reusind sa conduca cu 6-4 (min. 10) si 8-6 (min. 18), dar brailencele se trezesc la realitate si preiau conducerea in minutul 25: 11-9! Avand doua jucatoare eliminate pe finalul primei reprize, HC Dunarea este egalata la 12 datorita golurilor marcate de ultimile achizitii ale gazdelor, si astfel se intra la pauza cu un rezultat de egalitate: 12-12!

Brailencele vin de la vestiare mult mai hotarate sa transeze in favoarea lor aceasta partida, si au condus cu 17-14 (min. 37), 19-17 (min. 39) si 20-19 (min. 45), dupa care initiativa a trecut de partea constantencelor care in minutul 50 conduceau cu 23-21! Elevele antrenate de Ioan Baban lupta „la baioneta” pentru fiecare minge, si egaleaza la 23 in minutul 57, dar gazdele mai puncteaza inca o data si marcheaza pentru 24-23 cu 40 de secunde inainte de final! Intr-un final apocaliptic, nerecomandat cardiacilor, Raluca Irimia marcheaza cu sase secunde (!!) inainte de fluierul final golul unui rezultat de egalitate care urca HC Dunarea Braila pe locul al doilea, cu 9 puncte, dupa Otelul Galati care are 10 puncte, dar asta numai pana miercuri cand Oltchim Rm. Valcea va juca partida cu Corona Brasov. Trebuie sa facem insa precizarea ca brailencele ar fi putut invinge la Constanta daca portaritele noastre ar fi fost mult mai atente la joc, deoarece Gabriela Vasile (Dobre) nu a aparat decat 6 mingi din cele 24 trimise pe spatiul portii ei, iar Elena Voicu nu a aparat niciuna dintre cele sase mingi expediate de jucatoarele adverse!!

In runda viitoare HC Dunarea Braila va juca pe teren propriul derby-ul etapei cu Otelul Galati, intr-un meci care se va juca in „Polivalenta” cu incepere de la ora 11. In partida de la Constanta, pentru HC Dunarea au marcat Andreea Adespii (8), Gabriela Perianu (7), Adina Brot (4), Liliana Craciun (3), Anastasia Yuschenko si Raluca Irimia (cate unul).

Celelalte rezultate ale etapei a V-a din liga nationala feminina la handbal sunt urmatoarele:

Otelul Galati – HC Zalau  25-22

CSM Ploiesti – HCM Baia Mare  31-24

HCM Roman – CSM Bacau  30-26

Univ. Jolidon Cluj – CSM Bucuresti  41-32

Cetate Deva – SCM Craiova  23-22

Oltchim Rm. Valcea – Corona Brasov – se joaca miercuri 12 octombrie

Comentarii

comentariu

About the Author

-