Published On: lun, Oct 3rd, 2011

Geoana face aluzie la remanierea lui Tabara, Ariton, Ialomitianu

Share This
Tags

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat, in sedinta Biroului Permanent, ca in octombrie, premierul Boc va fi prezent in acest for legislativ la “Ora Guvernului” si ca vor veni la informari ministeriale si detinatorii portofoliilor Agriculturii, Economiei, Finantelor – “acestia sau viitorii”.

Conform stenogramei sedintei Biroului Permanent din aceasta saptamana, Mircea Geoana i-a anuntat pe membrii acestuia despre “o prezenta la «Ora Guvernului» a primului-ministru, undeva in luna octombrie 2011″. Conducerea Senatului a aprobat, in 6 septembrie, instituirea “Orei Guvernului”, care presupune invitarea, lunar, a premierului pentru ca acesta sa sustina in plen rapoarte de activitate. Emil Boc a anuntat de atunci ca va da curs invitatiei Senatului.

In sedinta Biroului Permanent, Geoana a anuntat si prezenta unor ministri la informarile ministeriale de la Senat, primul dintre acestia fiind ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in 10 octombrie. “Pe 10 octombrie 2011, va veni acesta sau viitorul ministru (al Agriculturii – n.r.). Pe 24 octombrie 2011, va veni ministrul Economiei, acesta sau viitorul. Ministrul Economiei si ministrul de Finante vor veni inainte de ECOFIN (14 noiembrie 2011), acestia sau viitorii. Ministrul Mediului va veni pe 21 noiembrie 2011″, a adaugat Mircea Geoana.

Explicatiile presedintelui Senatului nu au fost urmate de nicio replica a vreunui membru al Biroului Permanent.

O serie de lideri PDL, dar si presedintele Traian Basescu au evocat in ultimele saptamani posibilitatea realizarii unei remanieri guvernamentale.

Intre numele de ministri vehiculate in contextul remanierii se afla cele al lui Valeriu Tabara (Agricultura), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomitianu (Finante), dar si cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

“Sunt convins ca la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie facuta o remaniere”, a spus Basescu, in 23 septembrie, la o emisiune televizata, intrebat cand si daca se va face remaniere. Lideri democrat-liberali au evocat, la randul lor, posibilitatea realizarii unei remanieri, insa au sustinut ca acest subiect nu a fost discutat pana acum in conducerea partidului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-