Published On: mar, Oct 25th, 2011

Fara rusine!

Share This
Tags

Am asistat, in saptamanile din urma, la o anume razie in Piata Concordiei; un grup mare de politisti verifica, cu de-amanuntul documentele tarabagiilor. Cu doua chestii ma declar de acord, cu  faptul ca, iata, comersantii de taraba nu sunt lasati chiar de capul lor, ii mai intreaba cate cineva de sanatate. A doua observatie se refera la discretia cu care s-a desfasurat actiunea. N-am auzit invective, apostrofari, tonuri ridicate, abuzuri de putere. Totul a decurs in liniste si pace, daca la taraba se afla un cumparator, politistul politicos astepta sa fie servit, apoi solicita documentele.

Se cuvine sa ne spuna lucrurilor pe nume, sa se scoata in evidenta aspectele in mod obiectiv si adevarat, fara patima, netendentios, nu cautand cu acul doar uratul vietii si de a critica doar de dragul criticii.

La actiunea amintita eram cat pe ce sa adresez multumiri si aprecieri fata de modul politicos, respectuos in care se desfasura un control de rutina. Din pacate, am dovezi cum ca unii vanzatori ne fura ca-n codru, fara rusine! Cantarele, cele cu tija larga pe care culiseaza doua mase sunt(de destule ori) aranjate dintr-o rozeta aflata sub tas. Dovada mea consta in aceea ca am verificat cantitatea cumparata(si platita) la cantarul de control.

Am suspiciuni intotdeauna cand vad cantarul liber, dar neechilibrat intrucat “infractorul” de vanzator are grija sa lase mereu masele culisante undeva pe tija.

M-am lecuit de o anume naivitate si privitor la cantarele electronice. Se pare ca si acestea pot fi “manarite”. Dovada: casul cumparat in Piata Mare si verificat la cantarul de control!

Inchei cu doua indemnari: unul adresat politiei. N-ar strica domnilor ca din cand in cand sa verificati si cantarele. V-as multumi din inima pentru asta. Al doilea: Cumparatori, nu acceptati nicio cantarire pana cand cele doua repere nu se afla la echilibru fata-n fata. Nu judecati superficial ca nu conteaza acolo o suta de grame. Adunati aceasta diferenta la cel putin zece cumparatori. Cat va da?! Si, apoi, de ce sa lasam sa fim jefuiti la drumul mare, fara rusine?!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-