Published On: mar, Oct 18th, 2011

DISPERAT DE SARACIE, UN TATA SI-A TRIMIS CEI 10 COPII LA ORFELINAT

Share This
Tags

* Zece copii au fost luati in grija Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dupa ce a fost sesizata cu privire la situatia precara a acestei familii

DGASPC a primit in urma cu cateva zile un apel prin care a fost sesizata in privinta situatiei tragice a unei familii brailene, din Catanga. Asistentii au fost informati despre faptul ca zece copilasi, cu varste cuprinse intre 4 luni si 12 ani au mare nevoie de ajutor, intrucat traiesc in conditii mizere, si, impreuna cu tatal, abia reusesc sa-si duca traiul de pe o zi pe alta.

Situatia financiara precara a familiei, grija zilei de maine, lipsa unor conditii cat de cat umane in care sa traiasca i-a adus pe parintii celor zece prunci in culmea disperarii, certurile in familie devenind in utlimul timp o obisnuinta. Satula de toate aceste poveri, mama a hotarat sa paraseasca domiciliul, lasandu-si de izbeliste copilasii, doar in grija tatalui. Constient ca nu va reusi sa faca fata situatiei si ca se afla in imposibilitatea de a le asigura un trai decent, tatal a luat decizia dureroasa, dar justa de a informa Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului cu privire la situatia familiei lui, fiind in aceste conditii nevoit sa se desparta de copii.

Acestia au fost preluati in sistemul de protectie, si ieri au fost dati in grija asistentilor de la Centrul de Plasament in regim de urgenta “Neptun”. De asemenea, s-au inceput demersurile pentru gasirea unor asistenti maternali profesionisti, care sa ofere un viitor mai bun copiilor. “Facem tot posibilul sa gasim asistenti maternali profesionisti pentru acesti copii. stim ca le va fi destul de greu sa se desparta unii de ceilalti, avand in vedere ca au crescut impreuna, dar in aceste conditii urmarim sa asiguram conditii cat mai bune copiilor.”, a declarat Simona Cimpoaie, purtator de cuvant al DGASPC.

Comentarii

comentariu

About the Author

-