Published On: mar, Oct 25th, 2011

Declaratiile lui Traian Basescu privind liderii UE, total iresponsabile

Share This
Tags

Uniunea Social Liberala califica drept “iresponsabile” declaratiile presedintelui Traian Basescu impotriva Uniunii Europene si a liderilor sai, a declarat liderul PSD, Victor Ponta. “Din punctul nostru de vedere, e doar un mod iresponsabil prin care Traian Basescu incearca sa gaseasca vinovati in afara tarii, care sa raspunda ei in locul Guvernului si al celor de la Putere pentru o situatie economica din ce in ce mai grava a Romaniei”, a afirmat Ponta.

Liderul social-democrat a adaugat ca toate cifrele statistice, prognozele economice au dovedit ca romanii au fost “mintiti inca o data”, cand li s-a spus, in 2010, ca va fi o perioada de austeritate pentru ca Romania sa mearga mai bine. “In realitate, in acest moment, Romania intra intr-o criza chiar mai grava decat cea din 2010, corelata cu ce se intampla pe plan european, dar accentuata vadit de incompetenta si coruptia Puterii actuale”, a sustinut Ponta.

El a reafirmat optiunea USL ca Romania sa mearga in continuare pe drumul european si al integrarii europene, drum de la care, din punctul sau de vedere, tara “a deraiat in ultima perioada”. “Viitorul nostru este UE, beneficiile aderarii sunt evidente, iar faptul ca, din cauza incompetentei si coruptiei, Guvernul nu reuseste sa foloseasca aceste beneficii, trebuie sa cada in sarcina celor care conduc Romania”, a spus Victor Ponta.

Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro, a declarat presedintele Traian Basescu, sambata, inaintea plecarii la Bruxelles, unde a participat la Consiliul European de toamna. “Sigur, acest lucru (un raspuns hotarat la Consiliul European cu privire la criza din Grecia – n.r.) cu conditia restabilirii cursului programului pe care guvernul trebuie sa-l urmeze in vederea reducerii cheltuielilor guvernamentale, in vederea acordarii celei de-a sasea transe de imprumut. De asemenea, pe agenda se afla stabilirea unei solutii durabile pentru Grecia. Pentru noi, este de importanta majora. Datorita situatiei din Grecia, toata regiunea este contaminata de neincredere si aici nu este doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro care intarzie la nesfarsit o decizie pentru Grecia, fac foarte mult rau, nu numai Greciei. Bancile grecesti au expunere majora pe piata romaneasca si sigur ca si CDS-ul Romaniei creste ca urmare a indeciziilor, a intarzierilor legate de Grecia. Din acest punct de vedere, pozitia noastra va fi foarte ferma: Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro”, a afirmat seful statului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-