Published On: mar, Oct 4th, 2011

Cutremur de 4.8 in Vrancea

Share This
Tags

Un seism cu magnitudinea de 4,8 pe Richter a avut loc in aceasta dimineata in zona Vrancea, in jurul orei 5,40. Seismul s-a simtit destul de bine si in Bucuresti. Romania a fost zguduita marti dimineata de un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe Richter, potrivit informatiilor oferite de USGS.com, in timp ce Centrul Seismologic Europeano-Mediteraneean l-a creditat cu 4.8 pe Richter. Seismul a avut loc la adancime de 134 de km si a fost localizat la circa 11 km de Valea Ramnicului si 52 de km de Focsani.

Potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului cutremurul a fost de 5,1, insa ulterior magnitudinea sa a fost revizuita la 4.8.

„E ceva ce apare de aproximativ la 2-3 ani in Vrancea. Era de asteptat. Din punct de vedere al replicilor daca va avea replici va avea replici putine. In mod normal nu ar trebui sa urmeze ceva in perioada urmatoare. Cat priveste replicile seismului, daca va avea, acestea vor fi putine si mai mici ca magnitudine, deci nu vor fi simtite”, a declarat, directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian.

Cutremurul s-a simtit destul de bine in Braila, dar si in alte zone din tara: Focsani, Buzau, Craiova sau Ramnicu Valcea.Alte doua seisme sub 3 pe Richter au avut loc in zona Vrancea in ultimele doua zile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-