Published On: mar, Oct 25th, 2011

Constructia si vanzarea locuintelor ANL lasa de dorit

Share This
Tags

Chiar in pragul iernii, 450 de familii asteapta o locuinta ANL. Cu toate ca acestia au fost precauti si au depus cererile inca din februarie, nici macar in prezent nu au primit locuinte. Scuzele primarului Aurel Simionescu i-au avut in prin plan pe cei de la Bucuresti, de unde veneau si banii, declarand ca el si-a facut treaba, asigurand terenul cat si utilitatile care au fost puse la dispozitie.

“Noi am dat terenul, utilitatile sunt aduse pentru ca este Brailita 1, e Brailita 2, dar ceea ce mi se spune mie este ca nu sunt bani alocati, desi finantarea este data de Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene. In mod normal trebuia ca banii sa vina si sa se lucreze, noua ni s-a spus ca acesta este bugetul.”

In luna noiembrie a acestui an, cartierul Brailita 3 ar fi trebuit finalizat, dar bani nu s-au primit decat pe lucrarile facute anul trecut, cele din anul acesta fiind abandonate, iar costurile crescand de la o zi la alta.

“Ar fi trebuit ca in noiembrie sa avem 136 de apartamente, Brailita 3 ar trebui sa se finalizeze in luna noiembrie anul curent. Anul acesta ne-au dat niste bani pe lucrari facute anul trecut. Atunci cand lasam niste lucrui in aer, costurile sunt mai mari pentru ca, presupunand ca anul viitor se va lucra, vor trebui refacute tot felul de analize, expertize, pentru ca betonul care a stat un an de zile neprotejat  poate ca e bun in continuare, sau poate ca nu si sunt niste costuri legate de aceste lucrari.”

Criza imobiliara a fost simtita si la Braila. Vanzarile de ANL-uri au intrat in dificultate, primarul Aurel Simionescu vazandu-se nevoit sa faca in repetate randuri apel la tinerii chiriasi, ca acestia sa incerce sa-si cumpere apartamentele, dar costurile sunt mult prea ridicate. Potrivit calculelor aparatului de specialitate al Primariei, costul unei locuinte ANL este intre 12.000-20.000 de euro, sume mult prea mari  pentru familiile brailene, motiv pentru care nu a fost inregistrat niciun contract de vanzare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-