Published On: mie, Oct 26th, 2011

CJAS ataca conturile brailenilor

Share This
Tags

Casa de Asigurari de Sanatate a inceput sa-i execute pe brailenii care au avut castiguri pe langa salarii, dividente, dobanzi sau drepturi de autor in baza unei legi date tocmai din 2006.

In Braila sunt peste 70 de mii de cetateni, angajati, someri, pensionari,16 mii  dintre acestia fiind somati de catre CJAS si nevoiti sa plateasca contributia la fondul de sanatate conform unui act normativ din 2006. Oamenii au fost avertizati ca vor plati majorari si penalitati daca nu-si achita contributia pentru venituri.

Cei de la CJAS au declarat faptul ca, desi li se pare cam tarziu si lor pentru o astfel de actiune, ei nu au nicio vina. “Ideea este ca noi abia acum am primit baza de date de la ANAF si normal ca se platesc penalitati din urma”, a declarat Vasile Amza, purtator de cuvânt al CJAS Braila.

Conform unei somatii date de Casa de Asigurari de Sanatate, toata lumea este nevoita sa depuna documente prin care sa ateste faptul ca sunt la zi cu contributiile la fondul de sanatate. „În situatia în care nu va prezentati cu documentele solicitate, urmeaza sa efectuam impunerea din oficiu a obligatiilor de plata”. Faptul ca aceste somatii vin dupa o perioada lunga si pe mai multi ani, ii intriga pe unii braileni dar si faptul ca CAS isi aloca dreptul de a retrage bani din conturile persoanelor care nu-si platesc la timp penalitatile.

ANA-MARIA NICULESCU

Comentarii

comentariu

About the Author

-