Published On: Soare, Oct 30th, 2011

Bunea Stancu face tot posibilul pentru dezvoltarea zonei Braila-Galati

Share This
Tags

*Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, face toate demersurile necesare pentru a dezvolta zona Braila – Galati, pentru a pune bazele unei industrii puternice, atragand si populatia din alte judete.

Cunoscut pentru ambitia sa si pentru faptul ca depune toate eforturile necesare pentru a administra cat mai bine acest judet, Gheorghe Bunea Stancu a observat oportunitatea pe care o ofera zona Braila – Galati, din punct de vedere al resurselor, in aceste conditii punand pe picioare un proiect de dezvoltare regionala. In urma intalnirilor care au loc cu autoritatile din Galati, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu doreste sa puna la punct acest proiect, incercand astfel sa atraga cateva zeci de mii de oameni si din alte judete. “Stiti ca in Braila si Galati am  dorit si dorim in continuare  sa facem niste demersuri sa atragem populatia din alte judete, pentru ca este un judet care are o suprafata mare agricola si are potential, indiferent de ce spun unii si altii. Dorim sa aducem cateva zeci de mii de oameni acolo,oferindu-le ceva, un loc de casa, mai ales daca se dezvolta si industria in acea zona”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Acesta este optimist in ceea ce priveste potentialul zonei, tinand cont si de tendintele investitorilor din Uniunea Europeana. “Daca va uitati pe mass-media europeana, oamenii au inceput sa se orienteze inspre granitele UE estice, in cazul nostru, pentru a-si face afaceri care au o anumita siguranta, o anumita securitate. Cred ca este o sansa aici.”, a mai spus presedintele Consiliului Judetean.

In incercarea de a duce la bun sfarsit acest proiect, Gheorghe Bunea Stancu are in vedere planul de sustinere al aglomeratiilor urbane care sunt mai mari de 500.000 de locuitori. “Sunt mai multe surse: sursele locale, sursele statului roman si sursele la nivelul Europei. Chiar imi spunea doamna europarlamentar Adriana Ticau ca a pornit de curand o linie care sustine aglomeratiile urbane care sunt  mai mari de  500.000 de locuitori. Este o gaselnita a noastra, pentru ca orasul Constanta n-are cum sa faca 500.000, Galatiul nu poate sa faca singur, Braila nici atat. Daca ne trimite materialul respectiv, poate reusim la urmatoarea intalnire cu Galatiul, sa vorbim concret.”, a conchis Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-