Published On: mar, Oct 25th, 2011

Braila se afla pe locul noua in topul privind rata criminalitatii

Share This
Tags

In topul judetelor din Romania dupa rata criminalitatii, Braila se situeaza pe locul noua, in 2010 inregistrandu-se 244 de persoane condamnate definitiv la 100.000 de locuitori

Dupa ce Infobraila v-a prezentat in unul din numerele anterioare o analiza privind rata infractionalitatii, atat la nivel local, cat si la nivel national, in aceasta editie facem public un top privind rata criminalitatii

In cadrul analizei precedente, am ierarhizat toate judetele Romaniei in functie de numarul infractiunilor inregistrate in anul 2009, anul din care erau cele mai recente date. In plus, am prezentat numarul infractiunilor consemnate in toate judetele in anul 2009, comparativ cu numarul infractiunilor raportate in 1990, pentru a vedea unde a scazut si unde a crescut numarul infractiunilor. Obiectivul acelei analize a fost de a observa care sunt judetele in care se petrec cele mai putine/multe infractiuni. Pe scurt, care sunt cele mai (ne)sigure judete din tara noastra.

In acest numar, va prezentam care este rata criminalitatii in toate judetele din Romania, stabilita pe baza datelor din 2010. Mai exact, cate persoane au fost condamnate definitiv pentru infractiunile comise la suta de mii de locuitori.

Pe primul loc este acelasi judet care era lider si la numarul infractiunilor. Adica, Hunedoara! Anul trecut, in Hunedoara au fost condamnate definitiv de catre instantele judecatoresti 289 de persoane.

Alba si Gorj, celelalte doua judete ale axei infractionalitatii, se afla si ele pe pozitii “fruntase” in acest clasament. Alba ocupa pozitia a cincea, cu 275 de persoane condamnate definitiv in 2010, in timp ce Gorj este pe locul sase, cu 250 de condamnati definitiv. Practic, Hunedoara, Alba si Gorj se afla in primele sase judete dupa numarul persoanelor condamnate definitiv!

Unde e cea mai buna politie. Si cei mai buni judecatori

Surpriza apare insa cand vine vorba de locul doi. Dupa cum reiesea din harta infractionalitatii, judetul Galati era cel mai sigur din toata tara: avea cele mai putine infractiuni si, in plus, avea cea mai slaba crestere a infractiunilor din 1990 si pana in prezent.

Doua explicatii fusesera furnizate pentru acest fapt: fie Galatiul chiar este cel mai sigur judet, fie Politia nu-si face treaba corespunzator, nu sesizeaza toate infractiunile.

Iar harta criminalitatii vine sa intareasca una din aceste concluzii! Da, judetul Galati se afla pe locul doi in topul judetelor cu cele mai multe persoane condamnate definitiv. Astfel, chiar daca sunt mai putine infractiuni ca-n alte parti, numarul persoanelor condamnate definitiv pentru diferite infractiuni este printre cele mai mari din Romania. Ai fost prins, esti condamnat – aceasta ar putea fi deviza instantelor judecatoresti din Galati.

Pe locurile codase in top se afla Giurgiu, cu 132 de persoane condamnate definitive, Prahova, cu 122, Valcea, cu 121, Buzau, cu 118 si Ilfov, cu 103 persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-