Published On: mar, Oct 18th, 2011

Braila: 94 de raniti grav si 19 morti in urma acidentelor rutiere grave numai in acest an

Share This
Tags

In primele 9 luni ale anului 2011, politistii Serviciului si Biroului Rutier au efectuat cercetarea la fata locului in urma producerii a 97 de accidente rutiere grave, soldate cu 94 de raniti grav si 19 persoane care nu au supravietuit.

Anul trecut, in aceeasi perioada, au avut loc un numar de 120 de accidente rutiere grave, soldate cu 33 de morti si 111 persoane ranite grav.

Din totalul accidentelor produse, 43 au fost in municipiu, fiind inregistrate 41 de victime accidentate grav si 8 decedati, si 54 in judet, soldate cu 53 accidentati grav si 11 morti.

Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea imprudenta in trafic, pe acest fond fiind 14 accidente grave cu 15 persoane ranite grav si 3 persoane decedate, neacordarea prioritatii vehiculelor si a pietonilor care au traversat regulamentar, care au generat 10 accidente in urma carora au fost ranire grav 11 persoane, respectiv, 10 accidente cu 9 persoane ranite grav si un decedat, si  traversarea neregulamentara a pietonilor, fiind inregistrate 10 accidente grave, in care au fost 10 raniti grav.

}oferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 79 braileni si 18 aflati in tranzit. De asemenea, dintre conducatorii auto care au provocat accidentele sunt 60 amatori, 16 profesionisti, 9 mopedisti, 6 biciclisti, doi conducatori de atelaje hipo, un stivuitorist, un conducator de ATV si un conducator auto fara permis de conducere.

Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 12.00-18.00 (37 accidente cu 40 persoane vatamate corporal grav si 5 decedati) si 18.00-24.00 (27 accidente soldate cu 25 raniti grav si 4 decedati).

Pentru prevenirea acestor evenimente, politistii braileni revin cu urmatoarele recomandari adresate conducatorilor auto:

- sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic;

- sa pastreze in mers distante suficiente fata de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri in conditii depline de siguranta, atunci când se impune;

- sa sporeasca atentia si sa se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depasire si in apropiere de trecerile pentru pietoni;

- sa foloseasca luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa;

- sa respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule;

- sa foloseasca centura de siguranta care poate salva viata in caz de accident;

- sa nu foloseasca telefonul mobil in timp ce conduc, daca nu au sistem handsfree;

- sa evite sa se angajeze cu pasagerii in discutii care pot distrage atentia de la drum;

- sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice;

- sa nu conduca in conditii de oboseala;

- sa opreasca din când in când, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere si refacere a fortelor;

- sa acorde un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care ruleaza, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-