Published On: lun, Oct 24th, 2011

BERD taie avantul romanilor: Cresterea economica de anul viitor va fi foarte modesta

Share This
Tags

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) nu este prea optimista in ceea ce priveste cresterea economica a Romaniei in 2011 si 2012. Astfel, institutia a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru 2011, la 1,5% fata de 1,8%, cat era estimarea anterioara.

Iar estimarea pentru anul viitor este chiar mai proasta decat cea pentru 2011. Astfel, BERD considera ca in 2011 Romania va avea o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de doar 1,1%, fata de 3,8%, cat era estimarea anterioara.

Efect negativ din zona euro

„Pana recent, economia romaneasca era pe cale sa inregistreze o crestere modesta in 2011 si o crestere mult mai robusta in 2012. Cu toate acestea, avansul lent din zona euro incepe sa aiba un efect de incetinire asupra exporturilor Romaniei spre regiunea euro si sunt posibile noi scaderi in lunile urmatoare”, se arata in raportul BERD.

In comunicatul BERD se arata ca, din cauza crizei datoriilor, tarile emergente isi vor reveni mai greu decat se anticipase pana in prezent. Iar cele mai expuse la criza datoriilor grecesti sunt Albania, Romania si Serbia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-