Published On: joi, Oct 27th, 2011

APM Braila: “analizoarele nu sunt defecte, au sincope”

Share This
Tags

* “Sincopa” continua, nici astazi, la inchiderea editiei, nefiind publicat buletinul de analiza

In stilul binecunoscut al Coalitiei Rusinii Nationale PDL-UNPR, APM Braila nu recunoaste in ruptul capului ca analizoarele de aer sunt defecte si ofera un raspuns care arata un lucru mult mai grav: analizoarele sunt in stare de functionare, dar nu se pot valida datele, conform standardelor! Adica nu stim ce aer respiram, ba mai mult, daca s-ar inregistra depasiri ale indicatorilor masurati nu am sti niciodata, pentru ca rezultatele nu ar aparea in buletinele publice de analiza!

Cu precizarea ca apreciem munca celor de la Biroul de Presa al APM Braila, care au obtinut un raspuns rapid, va prezentam un fragment relevant din acesta: “Analizoarele de aer din cele cinci statii de monitorizare a calitatii aerului din judetul Braila sunt in stare de functionare, fapt dovedit si de panoul de afisare amplasat la intersectia Bulevardului Independentei cu Calea Calarasilor, panou care afiseaza in mod automat indicii specifici ai poluantilor monitorizati de statii la anumite intervale de timp. Buletinele publice pentru informarea publicului sunt emise conform Ordinului Ministrului Mediului nr. 546/2008 si au formatul standard din anexa 9. Indicele general de calitate a aerului ( de la 1-excelent, la 6-foarte rau) din buletinul informative este calculat conform Ordinului Ministrului Mediului nr. 1095/ 2007, in care este specificat faptul ca acesta se calculeaza daca sunt disponibili cel putin trei indici specifici corespunzatori poluantilor monitorizati (dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon, monoxid de carbon, pulberi in suspensie), pe baza datelor furnizate de analizoarele fiecarei statii pe durata a 24 de ore. Daca in transmiterea datelor furnizate de un analizor apare o sincopa, datele nu pot fi validate, iar in buletin se mentioneaza textul “Nu s-a putut calcula indicele deoarece nu au fost date suficiente (analizoare defecte, cadere de tensiune, server blocat, calibrare analizoare, interventii service, etc.)”. Curat murdar, nene Iancule! Daca analizoarele nu au fost defecte, de ce nu s-a trecut natura intreruperii acestora, din lista prezentata de APM? Si daca rezultatele nu pot fi validate, atunci putem lua de bune datele prezentate de panoul instalat de APM pe Calea Calarasilor?

Revenind la “sincopa” analizorilor folositi, trecand peste termenul eminamente medical folosit de APM, va informam ca ea a devenit deja o “coma”, nici astazi nefiind publicat un nou buletin de analiza al aerului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-