Published On: vin, Oct 14th, 2011

81 de grenade, proiectile si cartuse vor fi distruse, azi, la Muchea

Share This
Tags

* Cele 81 de elemente de munitie ramase din timpul razboiului, si descoperite pe teritoriul judetului Braila in ultimele cateva luni vor fi distruse astazi in poligonul de la Muchea

Munitia gasita si predata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a fost programata pentru a fi distrusa in cursul zilei de astazi, in poligonul de la Muchea. Ultima bomba, un proiectil de calibru 105 mm, descoperit pe 12 octombrie, pe islazul satului Olaneasca, comuna Salcia Tudor, a fost, de asemenea, adusa la Sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, iar astazi, cele 81 de elemente de munitie urmeaza sa fie distruse prin folosirea de material explozibil.

In afara grenadelor, proiectilelor si cartuselor gasite, mai pot exista si altele, fapt pentru care brailenii sunt rugati sa fie foarte atenti si sa apeleze imediat numarul de urgenta 112 in cazul in care vor descoperi, din intamplare si alte elemente de munitie. Oricat de avansata este starea de degradare a acesteia, munitia ramasa neexplodata din timpul razboiului poate fi foarte periculoasa. In aceste conditii, ISU “Dunarea” ii sfatuieste pe braileni sa nu miste de pe loc munitiile neexplodate, sa nu incerce sa le valorifice pe post de deseuri metalice, sa nu le loveasca, sa nu aprinda focul in apropierea lor si sa nu le foloseasca pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-