Published On: mar, Oct 4th, 2011

3D cu iz pdl-ist:Dezamagire, Dezorganizare, Distrugere pentru intreaga natiune

Share This
Tags

Suntem asaltati, in fiecare zi, de tot mai multe vesti proaste privind situatia actuala a Romaniei. Educatia, Sanatatea, Agricultura, Turismul, Economia, sunt domenii cu o involutie alarmanta, atat in randul oamenilor din fruntea tarii, dar mai ales in randul oamenilor simpli, care nu aspira decat la un trai decent, linistit, fara prea mult lux, dar mai ales, fara prea multe lipsuri. De sapte ani de zile suntem satui sa auzim doar de majorari de taxe si impozite, de introducerea altor taxe, de rezultate dezastruoase in invatamant, de salarii mizere, pentru care romanii s-au revoltat pana acum mai mult in tacere, de scaderi drastice ale numarului de investitori sau a celui de turisti, de disponibilizari chiar si in cadrul firmelor care aveau un cuvant de spus pe piata economica…Dar mai ales, suntem satui de binecunoscuta sintagma “CRIZA ECONOMIC~”, folosita de oamenii de la conducere drept scuza perfecta pentru incapacitatile lor din punct de vedere administrativ. Orice esec pe care l-a inregistrat Guvernul, a fost pus de Boc pe seama recesiunii, considerand ca simplul gest de a ridica din umeri e suficient. Nu s-a putut da nicio justificare la modul in care au fost cheltuite sume importante din banii publici, mai ales, avand in vedere faptul ca Romania, de mult timp nu-si mai permite sa risipeasca bani, fara discernamant. {n loc sa ia masuri in privinta cheltuirii fondurilor, cand inca mai era posibil acest lucru, au asteptat ca situatia sa se inrautateasca, intr-atat incat, in momentul de fata avem nevoie de imprumuturi exorbitante din partea FMI sau a Bancii Mondiale.

Romania, la momentul actual, gratie performantelor notabile ale lui Traian Basescu si ale guvernului Boc, nu mai inseamna pentru simplii cetateni, si chiar pentruu unii membri de partid decat dezamagire, dezorganizare si distrugere.

Monica Macovei are in plan parasirea partidului

Cum sa fie bine administrata tara, daca nici macar in interiorul PDL-ului nu sunt in stare sa comunice si sa se organizeze?

Chiar vicepresedintele PDL, Monica Macovei admite faptul ca din partid fac parte oameni incompetenti, sustinand ca ia in calcul demisia din functie si parasirea partidului in cazul in care lucrurile nu se schimba. Macovei a precizat ca si-a fixat o limita de timp pentru “bataliile” pe care le duce în PDL. Intrebata ce ar putea-o determina sa demisioneze din PDL, Monica Macovei a raspuns: “Daca se continua politica de promovare a unor oameni care nu sunt competenti si care au probleme de integritate”.

Taxa clawback, impusa de Guvern, ii duce pe romani in groapa

Producatorii de medicamente au realizat un studiu de impact privind efectele unei noi taxe pe medicamente, introdusa de la 1 octombrie de Guvernul Boc. Asociatia Producatorilor  Internationali de Medicamente incearca sa convinga autoritatile sa modifice taxa clawback, astfel încât sa nu blocheze accesul românilor la tratamente moderne în cancer, boli de inima, diabet sau SIDA. Modelul ”original” de taxare din România nu ar mai permite producatorilor occidentali sa ofere medicamente compensate sau gratuite sau chiar îi va alunga de pe piata româneasca. Studiul de impact arata ca acestia sunt fortati sa plateasca o taxa de circa 400 de milioane de euro pe an, suma ce reprezinta 28 la suta din consum si 40 la suta din cheltuielile publice în domeniu. Aceasta taxa ar urma sa fie platita în avans fata de încasari, care vin cu mare întârziere de la Casa de Asigurari. Guvernul a stabilit un interval de 2 luni pentru achitarea ”clawback”, în vreme ce decontarile vin cu 12 luni mai târziu, în cel mai bun caz, în prezent fiind de recuperat peste 1,3 miliarde de euro de la CNAS.

Producatorii au constatat ca trebuie sa plateasca taxe mai mari decât vânzarile care depasesc bugetul aprobat, în conditiile în care consumul nu depinde de ei, iar autoritatile nu au luat în calcul cresterea nevoilor, normala din cauza îmbatrânirii populatiei si a cresterii numarului de noi cazuri de boala. In cazul în care guvernul refuza dialogul, firmele producatoare vor trebui sa îsi delisteze produsele de pe listele de compensare sau sa plece din tara. Decizia de a abandona România se va lua de catre fiecare companie-mama în parte, nu de catre filialele din tara. Daca mai multe companii vor hotarî retragerea din România, miscarea va avea un impact semnificativ în ceea ce priveste imaginea societatii românesti. Specialistii cred ca strategia companiilor occidentale se va stabili în luna aceasta, cel târziu în noiembrie. Guvernul spera sa rezolve cu aceasta noua taxa problema finantarii deficitare din sanatate, bazându-se pe ”lacomia” companiilor farmaceutice, care vor accepta sa aduca bani de acasa, în anul ce vine, cu speranta cuceririi unei cote de piata care sa le permita profituri într-un viitor incert. Daca firmele vor fi mai precaute, din cauza crizei economice, cei mai multi romani nu-si vor mai permite si nici nu vor mai avea de unde sa-si procure medicamentele, odata cu retragerea companiilor farmaceutice de pe piata.

Retragerea Nokia, motiv de disperare pentru romani

Ultimul soc pe care l-a aplicat guvernul romanilor se refera la decizia conducerii Nokia de a se retrage de pe piata romaneasca. Domnii Boc si Basescu refuza sa admita ca au vreo vina in aceasta privinta, insa motivele deciziei conducerii Nokia de a pleca de la Cluj sunt legate, in primul rand, de faptul ca autoritatile locale nu si-au respectat promisiunile facute la semnarea contractului. Este vorba de construirea Autostrazii Transilvania, de crearea unei centuri rutiere care sa lege Jucu de Autostrada Transilvania, de lungirea si latirea pistei de aterizare si de construirea unui terminal cargo, care le-ar fi facilitat mult drumul exporturilor!

Comentarii

comentariu

About the Author

-