Published On: Soare, Sep 25th, 2011

Zile si nopti de teatru la Braila

Share This
Tags

Editia a VI-a a festivalului international Zile si Nopti a inceput sambata la Braila si este dedicat dramaturgului Mihail Sebastian. Festivalul s-a deschis cu o expozitie de desen si pictura, “Viata personajelor pe simeze”, a artistilor Lucian Liciu si Nicoleta  Gribincea. Sambata seara a avut loc in Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti” premiera piesei “Povesti de familie” in regia lui Vlad Cristache iar duminica elevii Liceului de Arta “Hariclea Darclee”, au avut un recital in foaierul teatrului, “ Domnului profesor, cu dragoste”, un spectacol de Horia Suru in cadru programului “Teatru si scoala”.

In cadru conferintei de presa organizata cu o zi inainte de deschidere la Teatrul “Maria Filotti”, managerul Mircea Bodolan a declarat ca atat Braila cat si teatrul  pe care il conduce are datorii morale fata de “niste nume foarte mari din industrie”. Personalitatea centrala care onoreaza invitatia facuta de Teatrul “Maria Filotti” este Catalina Buzoianu a carei creatie majora este legata de teatru. Un alt invitat la festival este Ion Lucian considerat de Mircea Bodolan “cel mai romantic personaj al lumii teatrale contemporane, martirul in viata a teatrului romanesc”. O alta personalitate, Radu Beligan  nu a onorat inca invitatia.” Daca ne ajuta Dumnezeu si timpul ii va permite pentru ca, contrar asteptarilor maiestru Radu Beligan are o agenda cum nu se poate mai incarcata si nu stim daca va putea sa onoreze invitatia.”

Un subiect ocolit de directorul teatrului Maria Filotti a fost cel al bugetului, el declarand: “In bugetul festivalului sunt cuprinse atat sume de la bugetul local cat si sume din veniturile proprii sI care nu pot fi stabilite si nu as vrea sa produc oarece confuzii ulterioare”. Tot in cadrul festivalului va avea loc si o expozitie de desene si de pictura naiva cu tema pieselor de teatru

In aceste spectalole ne vom intalni cu semnaturile regiziorale ale lui Theodor Cristian Popescu si Radu Afrim.

Festivalul international Zile si Nopti va avea loc in perioada 24 septembrie – 2 octombrie atat in sala mare a Teatrului “Maria Filotti” cat si in sala Centrului Cultural al Tineretului care cu ajutorul Consiliului Judetean sta la dispozitia organizatorilor.

Ana Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-