Published On: Soare, Sep 25th, 2011

Victorie pe deplin meritata pentru CF Braila!CF Braila – CSMS Iasi 2-1 (1-1)

Share This
Tags

*Brailenii au intors rezultatul de la 0-1 dupa un joc foarte bun

In ciuda faptului ca inaintea acestei partide s-au vehiculat tot felul de speculatii de blat care ar fi venit din partea iesenilor, meciul dintre cele doua formatii a fost unul destul de spectaculos (asa cum s-a putut vedea si la Dolce Sport) la capatul caruia a invins echipa mai buna si mai pragmatica. Jocul a inceput fara obisnuita perioada de tatonare, in care brailenii s-au instalat in jumatatea de teren adversa, dar prima ocazie de gol a apartinut oaspetilor, atunci cand Onofras a reluat spectaculos prin foarfeca de la 16 metri, dar Budur a fost atent si a aparat cu siguranta (min. 7). Replica gazdelor a venit in minutul 14, dar Palimaru scapat singur spre poarta a trimis pe langa Popa, dar si pe langa poarta. Apoi Onofras marcheaza din 7-8 metri dar golul este anulat corect pe motiv de ofsaid, pentru ca in minutul 22 iesenii sa inscrie de data aceasta un gol valabil: Tudor a executat impecabil o lovitura libera de la 17 metri, portarul Budur a fost simplu spectator iar mingea s-a oprit direct in plasa: 0-1!

Brailenii incep dupa primirea golului sa controleze cu autoritate mijlocul terenului, dar centrarile spre careul advers sunt rezolvate calm de aparatorii ieseni, iar inevitabilul se produce la ultima faza de poarta a primei reprize. Necoara a executat impecabil o lovitura libera de pe la vreo 35 de metri in careul advers, iar Bosoi a venit din spate si a reluat cu capul imparabil, in coltul lung al portii aparate de Catalin Popa: 1-1 (min.45)

Repriza a doua a fost controlata de la un capat la altul de elevii antrenati de Ion Viorel care domina copios un adversar ce pare ca si-a terminat benzina, iar in minutul 58 Ndigwe reia de putin alaturi centrarea lui Borbely de pe dreapta. Acelasi Ndigwe a reluat cu capul din plonjon o centrare venita de aceasta data de la Ion Gabriel, in timp ce studentii nu au nicio tentativa de a iesi din propria jumatate de teren. Singura faza mai periculoasa a iesenilor l-a avut in prim-plan pe Onofras, care a sutat de la 35 de metri dar nu l-a putut invinge pe Budur, atent la sutul atacantului advers.

In ultimele 10 minute ale partidei „studentii” sunt in corzi (la box s-ar fi aruncat prosopul pentru KO tehnic), iar sutul lui Voicu de la 18 metri loveste transversala portii lui Popa. Acelasi Voicu suteaza peste poarta de la 10 metri, nejenat de nimeni, exasperandu-l pe Ion Viorel si pe cei aproximativ 2000 de spectatori aflati in tribune, iar in minutul 85 vine si golul izbavitor: Panzaru l-a deschis excelent in adancime pe Ndigwe, acesta a patruns in careul advers si a sutat pe coltul lung o minge care l-a invins pe Popa si s-a dus in plasa: 2-1!!

Ultimile minute ale meciului se joaca intr-o atmosfera incendiara creeata de spectatorii braileni, iesenii nu pot trece peste socul primirii golului al doilea, iar  centralul Florin Constantin pune capat unei partide in care CF Braila a meritat din plin sa castige toate cele trei puncte puse in joc. Dupa meci, delegatul iesenilor, Ovidiu Pancu, cauta sa-l gaseasca vinovat de acest esec pe „centralul” meciului, pe care-l „dadea in primire” la unul din observatori ca ar fi prelungit prima repriza cu doua minute, si nu cu un minut care a fost aratat de la margine! Asta da scuza pentru o infrangere…meritata!

In meciul de pe „Municipal”-ul brailean cele doua formatii au avut urmatoarele alcatuiri:

CF Braila: Budur – Bosoi, Calin, Ivan, Neacsu (min. 29: Necoara) – Ion Gabriel (min. 73: Moise), Punga, Voicu, Ndigwe – Borbely, Palimaru (min. 38: Panzaru). Antrenor Ion Viorel

CSMS Iasi: Popa – Boestean (min. 52: Ghiceanu), Mitrea, Tincu, Badic – Vladu, Tudor, Straton (min. 67: Nalati), D. Orac (min. 84: Aldea) – Onofras, Ciucur. Antrenor: Ionut Popa

Au arbitrat excelent: Florin Constantin – Vasile Marinescu si Florin Stanescu (toti din Bucuresti)

Scris de Valentin Constantinescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-