Published On: lun, Sep 5th, 2011

USL cere demisia lui Funeriu din cauza rezultatelor dezastruoase de la bacalaureat

Share This
Tags

* “Opt din zece candidati au picat bacalaureatul din sesiunea de toamna, procentul elevilor care au reusit inainte de contestatii fiind de 19,52 la suta, raportat la numarul celor care au participat la examen”, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei. *Funeriu este tras la raspundere de catre USL pentru rezultatele slabe inregistrate in aceasta sesiune

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri, dupa sedinta USL, ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, trebuie sa demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obtinute de elevi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, apreciind ca acestea sunt produsul muncii sale din ultimii doi ani. “Solicitam, consideram normal, ca ministrul Funeriu sa demisioneze, macar pentru aceste rezultate, care sunt produsul muncii lui de doi ani, a ministerului lui, dar probabil ca nu o va face”, a spus Antonescu. Liderul PNL a apreciat ca ceea ce s-a intâmplat la prima si la a doua sesiune a bacalaureatului reprezinta una dintre cele mai grave situatii pe care guvernarea actuala le-a generat. “Nu cred ca putem sa acceptam raspunsul simplu si stupid pe care Funeriu si colegii din Guvern il dau, ca tinerii absolventi sunt intr-o proportie nemaintâlnita sub nivelul cerut de parcursul scolar. Daca ne-am multumi cu aceasta explicatie, primul care trebuie sa demisioneze este chiar ministrul care conduce acest sistem, care a condus sistemul in ultimii doi ani”, a declarat Antonescu.

El a mai declarat ca nu este posibil ca, la capatul unui ciclu scolar in care elevii sunt pregatiti intr-un anumit ritm, sa schimbi regulile jocului. “Pentru noi e clar ca minstrul Funeriu a dorit sa demonstreze pe spinarea acestor o suta de mii de tineri ca scoala româneasca a fost si este zero pâna la domnia sa si pâna la asa-zisa reforma pedelista. Nu ne-ar mira ca la anul sa avem de-a face cu subiecte usoare, care sa arate ca efectele reformei au dat roade”, a spus liderul PNL.

Antonescu a aratat ca este nevoie de o dezbatere publica serioasa pe aceasta tema. “Funeriu a aparut de nicaieri, adus de guler de cineva, un protector, nu stiu cine, a devenit om politic, ministru, mare priceput in invatamân peste noapte. In invatamântul românesc nu a existat pâna nu s-a intrupat pe scaunul de ministru. si va pleca si va fi ceea ce a fost si inainte, adica nimic din punct de vedere politic”, a adaugat Crin Antonescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-