Published On: Soare, Sep 25th, 2011

Uniunea Social Liberala este o constructie politica deschisa la parteneriate cu personalitati de valoare din afara partidelor sale

Share This
Tags

Atunci cand am infiintat Uniunea Social Liberala, am prezentat-o, crezand in lucrul acesta, ca pe o constructie politica deschisa, in sensul in care, angajand obiective majore pentru societatea romaneasca, aceasta Uniune isi propunea sa ramana deschisa conlucrarii, colaborarii, parteneriatelor de diverse tipuri si cu oameni care nu au fost, nu sunt si nu vor fi membri ai partidelor care au infiintat Uniunea.

Astazi, suntem, daca nu in primul caz, in orice caz in cel mai important caz de astfel de asociere, sa ii spunem, parteneriat i s-a spus, care este unul major si care are o miza majora. Miza, stie toata lumea, este Primaria Generala, este Bucurestiul, este soarta din punct de vedere administrativ a bucurestenilor in mandatul urmator. Si aici as vrea sa spun doua lucruri cu caracter personal, unul cu caracter politic si oficial. Sa incep cu cel din urma.

Nu imi imaginez ca as putea pune capat unor discutii si unor speculatii care se poarta pe ecrane mai mari, mai mici, pe foi de hartie, pe internet. S-a vorbit despre o retinere a liberalilor, chiar despre, ma rog, o incordare sa-i spun asa, despre o ezitare, despre alte lucruri. Nu este deloc adevarat, desi cum domnul Ponta, jurist desavarsit, a evocat articolul din protocolul Uniunii Social Liberale dadea aceasta prerogativa, da aceasta prerogativa copresedintilor ei de a desemna un eventual candidat comun al Uniunii Social Liberale, eu am fost mandatat pentru aceasta decizie in unanimitate, dupa discutii serioase, nu dupa voturi formale, de toate organizatiile liberale din Bucuresti si de toti, toti, subliniez, membrii Biroului Politic Central al Partidului National Liberal. Asadar, din partea Partidului National Liberal,  sustinerea lui Sorin Oprescu pentru Primaria Generala a Capitalei este o decizie unanima, sustinuta de toata lumea din convingere si explicit, fara niciun fel de echivoc si fara niciun fel de ezitare.

In ordine personala, as spune mai intai ca, in calitate de bucurestean, locuitor al Bucurestilor, de senator de Bucuresti, de lider politic, am urmarit ce a facut sau nu a facut, ce a putut sau nu a putut sa faca Sorin Oprescu in calitate de primar general, fara o majoritate calificata in Consiliu, facand echilibristica eforturile si contorsiunile  uneori pentru a putea obtine aceste voturi, nu doar pe bugete, ci pe atatea alte lucruri in Consiliul General si am vazut ca a reusit sa faca niste lucruri si ca vrea sa faca mai departe niste lucruri, niste proiecte pe care eu le sustin, de care eu, in aceste calitati de care vorbeam, mai ales in prima, cred si de care am nevoie. Si in sensul acesta, vorbind acum ca lider politic, asociindu-l si sustinandu-l pe Sorin Oprescu la Primaria Generala a Capitalei, nu vreau decat un  lucru de la primarul general Sorin Oprescu: sa lucreze cu onestitate si eficienta, in conformitate cu proiectul pe care il asumam in comun si il asuma in primul rand domnia sa in fata bucurestenilor. Daca asta va face primarul general, Sorin Oprescu, si am suta la suta convingerea ca va face, de aceea il sustinem, atunci,  si  conturile…, cu ghilimele,  intre noi  si intre noi si bucuresteni sunt incheiate, asta angajam cinstit in fata bucurestenilor.

Al doilea lucru si cu asta inchei, nu stiu daca toti oamenii pot intelege ca in afara de politica , in afara de afaceri, in afara de putere si de bani mai exista si alte resorturi, in mintea, in sufletul, in fiinta oamenilor chiar daca ei se ocupa cu politica, se ocupa cu administratia, sunt persoane publice.

Eu am venit prima data alaturi de Sorin Oprescu in 2008, fara mandat de la partid, initial. Atunci, domnului Sorin Oprescu ii era greu, pentru ca era o campanie  foarte grea si disproportionata si stie si Sorin Oprescu, stie toata lumea, in orice caz stie Bunul Dumnezeu, ca am facut-o fara a avea nici o alta intelegere nici inainte, nici  atunci, nici pana in ziua de azi cu primarul general, in legatura cu nimic

Sorin Oprescu a venit alaturi de mine in 2008 cand era primar general independent, cand vantul batea, cand imi era mie foarte greu pentru ca vantul politic batea cu totul altfel si primarul general s-ar fi putut gandi ca sunt si mai ales vin majoritar la putere cei din PDL si ca ar fi fost mai bine sa nu se afiseze cu oameni atat de categoric opusi partidului acela.

A venit langa mine fara nici un fel de intelegere  si fara nici un fel de socoteala  vazuta sau nevazuta. Astazi, cand si lui Sorin Oprescu ii este greu in demersul pe care si-l propune si cand este atacat mizerabil si din multe directii, venim inca o data alaturi de Sorin Oprescu si vine si domnia sa alaturi de noi, cand si noua ne e greu, pentru ca  suntem, oarecum, intr-o situatie asemanatoara.

Suntem toti trei tinta unor campanii care se vor intensifica si suntem in situatia aceasta deloc placuta pentru ca incercam sa facem ceva, incercam sa facem ceva cinstit si pentru ca asta-i turbeaza pe unii.  Suntem atata cat se poate in Romania, suntem astazi, oamenii care fiecare asezat pe locul lui ne bucuram, nu ma sfiesc s-o spun desi nu-mi place, de cea mai mare credibilitate.

Astazi practic, pornim la un drum care inseamna castigarea Primariei  Generale si un primar general care va avea o majoritate in Consiliul General si primari de sector care sa lucreze impreuna la un proiect asumat si cunoscut de toata lumea  si dupa aceea, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom avea un Guvern care va lucra impreuna cu acest primar general si cu acest consiliu  general, ca si cu alte administratii locale, si in fine, un presedinte care sa inteleaga  ca-i poate ajuta discret pe acestia, sa faca ceea ce au promis in fata oamenilor. Chiar daca astazi tuturor ne e greu, ne asociem cand ne e mai greu, pentru ca repet, nu avem alte socoteli vazute sau nevazute, ci  avem un sentiment de  camaraderie si de onoare  care iata, in cazul meu,  poate sa lege un om de stanga, de convingeri de stanga, cum e Sorin Oprescu,  cu un om cu convingeri definitiv de dreapta, cum sunt eu.

Crin Antonescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-