Published On: lun, Sep 12th, 2011

Unde ne erau progresistii!?!

Share This
Tags

In timp ce peste tot in lume se evoca astazi evenimentele de acum un deceniu care au facut ca secolul XXI sa se nasca deja batran, precum personajul Benjamin Button din povestea lui Scott Fitzgerald (imortalizat, va amintiti?, de Brad Pitt), la noi, iata, avem consolarea ca am descifrat tainele viitorului. Am aflat, cu alte cuvinte, cum arata progresul Romaniei si cine sunt vajnicii sai promotori, adica progresistii.

Hotarat lucru, daca nu facem repede ceva, societatea romaneasca o sa mearga, in pas de defilare, catre balamuc. Nu e vorba de balamucul vesel si ingenuu descris [n bancurile cu nebuni, ci de balamucul pestilential al monstruozitatilor si schilodirilor sufletesti care vin din imoralitate, dezonoare si cruzime. Diferenta dintre un balamuc si altul e ca, daca in primul caz bolnavii stau dupa gratii, in cel de-al doilea caz ei sunt cei care pun gratii. Cu alte cuvinte, pana la urma nebunii vom fi noi, cei multi, caci, din sminteala in sminteala, vom innebuni cu totii.

Iata ce citim astazi intr-o stire Agerpres de la Scoala de vara a tineretului UNPR:

“Primarul democrat-liberal al Craiovei, Antonie Solomon, se numara printre cei 205 primari din tara , [n prezent social-democrati, liberali sau conservatori, care si-au anuntat decizia de a candida, la alegerile locale din 2012, din partea progresistilor.

Pentru un nou mandat de primar vor candida progresistii Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, secretar general al UNPR, vicepresedintii UNPR, edilul orasului Voluntari, Florentin Pandele si Mircia Muntean, primarul Devei, si Nicolae Dragu, primarul municipiului Calarasi.”

Asadar, iata cine erau progresistii: cei care alearga de la un partid la altul, unii (vezi chiar numele de mai sus) pe la trei-patru partide. Cei care pot fi santajati cu dosarele sau pot fi cumparati pe daiboji. Cei care-si schimba convingerile ideologice ori doctrinare precum se roteste girueta de pe acoperis in bataia vantului. Cu alte cuvinte, cu cat ne tradam pe noi [nsine si unii pe altii mai vartos, cu atat suntem mai progresistii, cu atat viitorul e mai sigur!!!

Ma intreb ce o fi fost in mintea jurnalistului care a redactat aceasta stire. Cu ce discernamant a numit el pe acesti oameni progresisti? Cum vede el progresul, daca acestia sunt progresistii? Bine, veti spune, in sustinerea respectivului jurnalist ( pe care de altminteri nu-l cunosc), dar cum altfel sa-i denumeasca daca assa au ales ei insisi? Daca si-au denumit partidul Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, se cheama ca ei sunt progresisti.

Eu zic, totusi, ca acesta nu e un argument. in bancurile cu nebuni de care vorbeam, pacientii isi dau tot felul de nume: Napoleon, Shakespeare, Charlie Chaplin sau mai stiu eu ce. Medicii, ca sa nu-i supere, li se adreseaza cu numele astea. Dar nici un medic, odata iesit din spital, nu sustine la modul serios, cu atat mai putin intr-un comunicat Agerpres, ca s-a intalnit cu Napoleon sau cu Shakespeare. Decat daca e in situatia de a li se alatura in scurt timp.

Tot asa si cu progresistii nostri. Poti sa incuviintezi atunci cand ei o spun,ca sa nu-i infurii, caci nu poti risca, nestiind pana unde le merge patologia, dar sa spui apoi la lume, intr-o agentie oficioasa a Guvernului, ca chiar te-ai intalnit cu progresistii, asta e prea de tot. Mai e putin pana sa ne punem, noi insine,palnii pe cap, sa ne strangem nasurile in carlige de rufe si sa suflam in tevi de baie, in chip de trompeta.

Lasand,acum, gluma la o parte, observam ca guvernantii au tot felul de strategii desucheate de a-si spala imaginea. Se inverzesc, sunt adevaratii purtatori ai dreptei si ai spiritului antreprenorial, sunt reformatori si progresisti. Ma intreb ce-o fi in sufletul tineretului progresist care a participat la scoala de vara a UNPR cand primarul Solomon le arata adevarata fata a progresului. Sau cand primarul Dragu de la Calarasi ( fost PN|CD, fost PNL, actualmente progresist) le vorbeste asa cum vorbea la televizor cand se lauda ca a injurat de la tribuna, In timpul campaniei electorale, pe alti tineri, ca si ei. Ma intreb ce-i invata seniorii progresisti, atat de indemanatici si de grabiti sa scuipe acolo unde au mancat, altadata, o bucata de paine.

Unde ne sunt visatorii nu am aflat inca. Am aflat, insa, unde ne e progresul: [n mainile tradatorilor, ale santajistilor si ale santajatilor, ale sperjurilor, ale oportunistilor. Iata unde ne erau progresistii!!! Poate ca trecutul nostru recent, in somnul ratiunii sale, nici n-ar fi putut naste altfel de creaturi. Vorba poetului: la trecutu-ti mare, mare viitor! si, cum pe vremuri, vorba unui alt mare poet si pamfletar, regele statea cu minciuna la masa, acum, intr-o stransa coalitie, presedintele sta cu progresul la masa. Pofta buna, domnule presedinte!

VARUJAN VOSGANIAN

Comentarii

comentariu

About the Author

-