Published On: mar, Sep 13th, 2011

Traian Igas interzice organizarea mitingurilor la Cotroceni

Share This
Tags

* ministerul Administratiei si Internelor a elaborat un proiect de lege prin care doreste sa se interzica organizarea de proteste la Cotroceni, Parlament si Guvern * articolul 7 al acestui proiect prevede ca este interzisa “organizarea adunarilor publice in imediata apropiere a (…) obiectivelor militare sau a celor asigurate cu paza militara” spre deosebire de legea care este in vigoare si care se refera doar la obiective militare.

La Palatul Cotroceni paza este asigurata de Serviciul de Protectie si Paza,care potrivit legii proprii de functionare” are structura militara si face parte din sistemul national de aparare”. Drept urmare, se poate considera ca sediul Presedintiei este conferita de paza militara, ceea ce ar rezulta ca si aici vor fi interzise manifestarile publice.

Ce parere aveti despre faptul ca nicio adunare publica (miting, mars, demonstratie, maifestare, procesiune) nu va mai putea avea loc in apropierea principalelor institutii ale statului?

Dar mai exista o sansa: singurele adunari care vor fi permise sunt cele cu scop religios, sportiv si cultural.

Legea care este in prezent precizeaza chiar la primul articol faptul ca “libertatea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de a organiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Daca proiectul lui Igas va fi aprobat, cetatenii vor fi nevoiti sa organizeze astfel de intalniri in alte locuri unde sa nu mai fie deranjati cei care conduc acest stat in deriva.

Oare de ce vrea domnul ministru al Administratiei si Internelor sa interzica proteste in apropierea institutiilor statului? Oare nu mai vrea sa fie deranjat de zgomotele bugetarilor care isi reclama drepturile, de nemultumirile profesorii fata de invatamantul romanesc sau de medicii care pleaca in strainatate, pentru ca sistemul medical din Romania a ajuns la ultimul stadiu?

Comentarii

comentariu

About the Author

-