Published On: lun, Sep 5th, 2011

Tone de alimente sunt pregatite pentru saracii Brailei

Share This
Tags

Ieri a inceput distribuirea ajutoarelor sociale catre braileni . Aproximativ 12.830 de braileni au primit ajutoare alimentare provenite din stocurile de interventie comunitara, si anume: 13 kg de faina, 9 kg malai, 2kg paste fainanoase (5 pachete a 0,400 de kg), 1 kg de biscuiti (10 pachete a 0,100 kg), 8 kg de orez si 1,5kg lapte praf(3 pachete a 0,500 kg). Cantitatea totala acordata fiecarui beneficiar este de 34,5 kg.

Persoanele care au putut beneficia de aceste ajutoare sunt somerii, pensionarii, ale caror venituri sunt sub 400 lei/ lunar sau persoanele cu handicap grav si accentuat.

“ Aceste alimente imi sunt de mare ajutor, atat mie cat si copiilor mei. Am o pensie de handicap de doar 350 lei. Din pacate, nu le pot asigura copiilor mei strictul necesar, dar aceste alimente vor reprezenta masa de zi cu zi timp de aproape 2 luni. ”, a declarat, fericit,  un beneficiar.

Reamintim cititorilor Infobraila ca furnizarea acestor ajutoare se realizeaza de luni pana vineri, in intervalul orar 0830-1400 prin cele doua puncte de distributie:

- Corpul C al Colegiului “C.D. Nenitescu” (fostul Liceu de Chimie) – intrarea din Sos. Nationala Veche (in spatele liceului) pentru persoanele cu handicap grav, adulti si copii neinstitutionalizati si somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj;

-Grupul Scolar Industrial “Constantin Brancoveanu” din Calea Galati nr. 366 pentru pensionarii sistemului public de pensii, cu venituri sub 400 lei/lunar si persoanele singure sau familiile beneficiare de venit minim garantat, prin dispozitie scrisa a Primarului Municipiului Braila.

O persoana beneficiaza de ajutor constand in produse alimentare o singura data in cadrul planului si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartine la data distribuirii ajutoarelor, chiar daca se regaseste la acea data in mai multe categorii.

Distribuirea se va realiza numai pe baza cartii de identitate/buletin de identitate/carte de identitate provizorie / certificatul de nastere (pentru minori) in original, a dispozitiei de curatela/tutela,  a procurei notariale (in cazul persoanelor ce nu se pot deplasa).

Pentru persoanele somere este obligatorie prezentarea carnetului de somaj vizat la zi.

Beneficiarii au obligatia de a se deplasa la punctele de distributie cu ambalajele necesare transportarii ajutoarelor alimentare, intrucat Directia de Asistenta Sociala nu asigura transportul alimentelor catre beneficiari, acesta  revenindu-le in totalitate .

Activitatile de distribuire a alimentelor se vor desfasura atat timp cat va fi necesar pentru ca toate persoanele indreptatite a beneficia sa-si poata ridica alimentele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-