Published On: joi, Sep 29th, 2011

Subventiile pentru caldura vor fi acordate familiilor cu venit pana la 1000 de lei pe membru

Share This
Tags

In cadrul conferintei saptamanale, primarul municipiul Braia, Aurel Simionescu a precizat ca subventiile de incalzire din acest an vor fi acordate celor cu venituri pana la 1000 de lei pe membru de familie, astfel incat cea mai mare parte din brailenii care sunt racordati la incalzirea centralizata sa plateasca sume apropiate de ceea ce a fost anul trecut. “Din subventia pe care o da Guvernul si pe cea care o acorda  municipalitatea, ar trebui sa rezulte un pret apropiat de cel care a fost platit anul trecut. Vom merge cu ajutoare pana la 1000 de lei pe membru de familie, astfel incat cea mai mare parte dintre cei care in momentul de fata cei care sunt racordati la incalzirea centralizata sa plateasca sume identice sau apropiate de cele ce au fost achitate iarna trecuta. Suma sau costul gigacaloriei va  fi costul de productie care este in momentul de fata de 343, 08lei. Acest pret este scazut fata de cel de anul trecut, care a fost de 374 de lei” a declarat Simionescu.

Formatul prin care se vor acorda aceste ajutoare de incalzire este: 10% din solicitari va fi acordat brailenilor care au intre 900 si 1000 lei pe membru de familie, si pana la 95%  din solicitari pentru cei care au venituri intre 0 si 155 de lei.

O familie care are un venit de 1000 de lei pe membru de familie isi va permite sa plateasca incalzirea in sezonul rece.

Intrebat la cate persoane vor fi estimate in acest an acordarea acestor ajutoare de incalzire, primarul a raspuns: “ Vom vedea cate persoane vor depune aceste solicitari sau cate vor respecta cerintele de primire a acestor subventii. Noi avem obligatia sa controlam 60% din populatie, dar anul trecut au fost apoximativ 7000 de gospodarii”.

Reamintim cititorilor ca brailenii care au drujba, masina, motoreta, scuter, depozite bancare de peste 3.000 de lei sau trei vaci ca nu vor primi ajutoare la incalzire, potrivit normelor de aplicare a OUG 70/2011 care reglementeaza “masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece”. Conform actului normativ, romanii care au casa de vacanta, piscina, sauna, salupe, barci cu motor, iahturi, tractor, presa de ulei sau moara de cereale, autoutilitare, autocamioane de orice fel sau remorci, autobuze si microbuze nu primesc ajutoare la incalzire in acest sezon rece. De asemenea, nici cei care detin motociclete, motorete, scutere si masini cu o vechime mai mica de zece ani, “cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile” nu vor primi ajutor de la Guvern. Nu vor primi ajutor nici cei care au un teren mai mare de 1.000 de metri patrati la oras si 2.000 de metri patrati la sat, chiar daca este vorba de terenul pe care se afla locuinta. Nici detinatorii de terenuri arabile, forestiere, de fanete, vii, livezi, gradini de legume si flori cu suprafete mari nu se calific pentru a primi ajutor de incalzire. Exclusi de la ajutoarele de incalzire sunt si cei care au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei sau mai mult de trei vaci, cinci porci, 20 de oi sau capre sau 15 familii de albine.

Criteriile de acordare a ajutorului de incalzire aplicate incepand cu iarna 2010-2011 au fost, asadar, mentinute, singura noutate din acest an fiind detinerea drujbei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-