Published On: mar, Sep 13th, 2011

Seful APIA Dolj, Dragancea Gelu este este arestat preventiv

Share This
Tags

* in data de 10 septembrie, Directia Nationala Coruptie a inceput urmarirea penala a directorului APIA

Seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj, Sergiu Dragancea, a fost prins in flagrant delict, vineri, 10 septembrie de catre procurorii anticoruptie, in timp ce lua mita 10.000 de euro. O echipa a  Directiei de Antifrauda, Control si Suprainspectii s-a deplasat la sediul APIA Dolj pentru a bloca accesului oricaror functionari la dosarele cererilor de sprijin pe suprafata gestionate la nivelulul Centrului Judetean. La nivelul Directiei I.T APIA Central s-au luat masuri de siguranta pentru ca inculpatul  Dragancea Raducu Gelu, dar sI alti functionari care ar avea legatura cu acest caz lui  sa nu mai aiba acces la baza de informatii a institutiei, deoarece conform surselor sI alti functionari au fost implicati in acest proces.

S-a solicitat prin adresa nr. 29.362/10.09.2011, Directiei Nationale Anticoruptie ca APIA Central sa fie informata în conditiile legii de stadiul anchetei, pentru a putea lua masurile care se impun, în conformitate cu prevederile Legii 188/1999 cu modificarile si completarile ulterioare; in baza hotararii judecatoresti emisa de catre Tribunalul Bucuresti  s-a hotarat arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatului.

Pentru cititorii Info Braila va reamintim ca Sergiu Dragancea are, potrivit declaratiei de avere completate in mai 2011, un apartament de 84 de metri patrati in Craiova, pe care l-a cumparat in 2008. El are un credit de 92.600 de euro, pe care l-a contractat in 2008 si este scadent in 2038. Ca sef al APIA Dolj, Dragancea a castigat 51.882 de lei, el avand si actiuni la SC Transchim SA Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-