Published On: vin, Sep 9th, 2011

Sedinta Comisiei de monitorizare a APCE

Share This
Tags

Joi  a avut loc reuniunea Comisiei de monitorizare a APCE, sub presedintia lui Dick Marty.  Temele -unele delicate – au fost indelung dezbatute. La inceput, John Prescott a prezentat un raport amplu referitor la functionarea institutiilor democratice din Armenia si o informare privind vizita de “fact finding” de la Erevan.

A urmat dezbaterea raportului preliminar in legatura cu respectarea obligatiilor si angajamentelor asumate de Serbia (inclusiv cele referitoare la situatia minoritatilor).

In continuarea sedintei, G. Frunda si A. Gross au prezentat concluziile lor dupa vizita de “fact finding” de la Moscova, in legatura cu evolutiile in domeniul legislativ si institutional din Federatia Rusa.

Au mai fost discutate dialogul post-monitorizare al Consiliului Europei  cu Turcia si blocajele parlamentare de dupa alegeri, situatia din Albania si tensiunile politice de dupa alegerile locale – mai ales in legatura cu alegerea primarului Tiranei, precum si concluziile celor doi raportori numiti pentru a examina situatia democratica si a statului de drept in Ungaria, dupa adoptarea noii constitutii, pe baza raportului Comisiei de la Venetia. La ultimul punct am luat si eu cuv@ntul. Dezbaterile sunt confidentiale, asa ca nu voi da mai multe amanunte dar astazi unele din rapoarte au fost desecretizate si pot fi consultate pe site-ul APCE.

Comentarii

comentariu

About the Author

-