Published On: mar, Sep 6th, 2011

Scoala de dresaj politic – “Legiunea Arhanghelului Traian”

Share This
Tags

Cam asa ar fi trebuit sa se numeasca scoala politica de vara a PDL, din acest week-end. Pentru ca ce am vazut acolo este dincolo de orice ne puteam imagina, tinerii PDL nu au fost stransi la mare pentru a invata politica, pentru a afla cate ceva despre democratie sau despre guvernare. Au fost adunati pentru un singur lucru: sa fie dresati sa devina “caini de asalt”. Pentru ca altfel nu poate fi interpretat sensul tuturor mesajelor publice lansate de liderii PDL. Fiecare dintre ei (nu-i mai nominalizez, pentru ca nu merita), pe rand, au dat doar mesaje despre cum trebuie sa isi atace adversarii, despre cum adversarii vor muri, despre cum trecutul este rau, despre cum cei care ti se opun trebuie invinsi, despre cum vocea celuilalt nu conteaza…

Tot ce au facut a fost sa inventeze inamici, sa ii prezinte ca pe un rau absolut, si sa ii asmuta pe cei tineri impotriva lor (fie ca vorbim de opozitie, de presa sau de cetatenii care isi apara drepturile). Nu cu idei, cu nu programe, nu cu solutii democratice alternative – nu, doar prin injurii, prin minciuni, prin ura si prin intoleranta. Prin epitete dubioase, prin metafore de prost gust, prin lovituri personale.

Curiosilor le recomand sa caute in media mesaje constructive despre guvernare emise la aceasta scoala politica. Mesaje despre solutiile lui Boc. Mesaje despre de ce dreapta ar fi mai buna decat stanga. Mesaje despre democratie, despre institutiile politice, despre respectarea regulilor, despre valori autentice… Nimic. Fiecare lider de partid a venit la microfon pentru a ataca opozitia, pentru a ataca trecutul, pentru a oferi solutii la singurul lucru care conteaza pentru ei – alegerile de anul viitor.

A fost, mai mult ca oricand, o scoala politica cu iz totalitar. Tinerilor (oricine ar fi fost acolo) li se spala mintea si li se ofera lectii anti-Romania, anti-democratie si anti-societate. Sunt multi care, ca si mine, au citit in istorie si au vazut ca cei din PDL nu inventeaza ceva nou. Lumea a mai trecut prin astfel de atitudini. Doar ca cei din PDL chiar se joaca cu focul! Promoveaza pe fata valori care, in alte vremuri, au dus la totalitarisme, la ura, la razboi civil, chiar la fascisme… Acesti tineri sunt pregatiti sa devina “caini de asalt”, sa devina membri disciplinati si inraiti ai Legiunii lui Traian.

De ce fac asta? Pentru ca PDL nu mai este un partid care ofera solutii de guvernare. Nici nu vor asta – vor doar ca, prin violenta de orice fel sa isi mascheze incompetenta si coruptia. Este o structura care produce sistematic si constient un Genocid Social. Am mai vorbit de acest concept cand au vrut sa taie pensiile si cand au taiat salariile in mod absurd. Acum, fac acelasi lucru prin taierea subventiei la incalzire. Pentru ca efectul este condamnarea pe fata la saracie a milioane de romani. Este un Genocid Social, iar PDL devine un Partid al Genocidului Social. Indiferent de culoarea pe care o adopta (apropo, si legionarii aveau tot culoarea verde!), ei sunt partidul care condemna la saracie, boala si moarte milioane de oameni nevinovati. Nu o fac direct, dar asta nu inseamna ca nu ei sunt autorii suferintei lor. Si sunt suficient de perversi incat sa dea vina mereu pe altii.

PDL devine inca o data un pericol pentru Romania. Este un pericol pentru tinerii sai, care pot crede ca, modelul de ura si razbunare promovat de seniorii partidului poate fi urmat.

Nu imi fac iluzii – PDL va merge din rau in mai rau. Si repet avertismentul meu – incetati sa mai tratati acest partid ca pe o structura la fel ca oricare alta, ca pe o formatiune politica obisnuita. Nu sunt – devin o autentica Legiune anti-romaneasca. Si vor face orice pentru a ramane la putere – chiar daca asta inseamna distrugerea tarii, a viitorului sau si a legaturilor sale cu lumea civilizata. Cu cat vom intelege mai repede – si cat mai multi – acest lucru, cu atat va fi mai usor sa ne organizam pentru salvarea Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-