Published On: joi, Sep 29th, 2011

PSD va depune plangeri penale impotriva lui Ioan Oltean, Daniel Buda, Roberta Anastase si Maria Barna

Share This
Tags

Senatorul PSD Adrian Tutuianu a declarat ieri ca in grupul din care face parte s-a decis depunerea de plangeri penale impotriva lui Ioan Oltean, Roberta Anastase, Maria Barna si Daniel Buda, cei care “au girat” desfasurarea sedintei de marti a plenului reunit in conditii de nelegalitate.

“Toate posturile au fost adjudecate de putere. Rapoartele unor comisii de specialitate sunt nelegale, pentru ca nu a existat cvorumul necesar adoptarii unor rapoarte, care erau obligatorii ca sa se poata lua o decizie in plen. Foarte greu, dupa eforturi supraomenesti ale puterii si cu participarea domnului Ciuhodaru, s-a reusit sa se asigure o majoritate care sa permita trecerea prin Parlament a Avocatului Poporului si a celorlalte functii de la institutiile publice. In sedinta de grup de miercuri am luat decizia de a face plangeri penale domnului Ioan Oltean, doamnei Roberta Anastase, doamnei Barna si domnului Buda Daniel, respectiv cei care au girat desfasurarea unor sedinte de comisii permanente si a lucrarilor plenului comun in conditii de nelegalitate”, a declarat viceliderul grupului parlamentar PSD din Senat, Adrian |utuianu. El a adaugat ca senatorii PSD analizeaza posibilitatea atracarii tuturor hotararilor adoptate in sedinta de plen reunit de marti, la Curtea Constitutionala.

Potrivit lui Tutuianu, motivul este ca aceste hotarari incalca foarte clar Constitutia si legile de organizare si functionare a institutiilor respective.

Grupurile parlamentare al USL vor sesiza Comisia juridica din Camera solicitand sanctionarea Robertei Anastase si a lui Ioan Oltean pentru supunerea la vot a unor rapoarte “ilegale” in cazul CSA si Curtii de Conturi, a declarat, miercuri, deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

Liderul grupului PSD din Camera, Mircea Dusa, a precizat ca la sedinta reunita de plen de marti au fost incalcate regulamentele celor doua Camere, cat si regulamentul sedintelor comune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-