Published On: mie, Sep 28th, 2011

Proiect de protectie speciala pentru pasarile din Braila

Share This
Tags

*In cadrul proiectului “Hotarare de Guvern privind declararea de noi arii de protectie speciala avifaunistica” zece localitati din Braila au fost nominalizate

Ariile de protectie speciala avifaunistica sunt arii naturale protejate de interes comunitar desemnate pentru protectia speciilor de pasari salbatice, ce au drept scop conservarea, mentinerea si readucerea intr-o stare de conservare favorabila a speciilor de pasari si a habitatelor specifice.

Conform proiectului de hotarare privind declararea de noi arii de protectie speciala avifaunistica, ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000 in Romania, au fost propuse in Braila urmatoarele noi arii de protejare:  Bertestii de Sus-Gura Ialomitei si  Valea Calmatuiului.

In Bertestii de Sus-Gura Ialomitei sunt cuprinse urmatoarele zone: Bertestii de Jos  (12%),Victoria (7%) si Insuratei (4%).

De asemenea, in Valea Calmatuiului, aproape 95% din suprafata a fost declarata zona de protecttie avifaunistica, astfel: Bordei Verde (9%),  Ciresu (19%), Dudesti (< 1%), Surdila Greci (3%), Ulmu (16%), Zavoia (35%), Insuratei (13%).

Comentarii

comentariu

About the Author

-