Published On: mie, Sep 21st, 2011

Primaria se gandeste la trei variante de subventionare a energiei termice

Share This
Tags

Primarul Aurel Simionescu a declarat la conferinta de presa sustinuta ieri ca municipalitatea s-a gandit la trei variante de subventionare a energiei termice. Prima varianta prevede subventii cuprinse intre 10 si 15% din pretul gigacaloriei. “Din punctul meu de vedere, am indentificat 3 variante care ar putea fi puse in aplicare in perioada urmatoare, in iarna asta. Acordarea, tuturor celor care sunt racordati, a unei subventii, pe procedura care a fost si pana acum. Intre 10 – 15%. Trebuie sa vedem cati ar putea beneficia si cum ne incadram in buget. Asta e varianta relativ simpla procedural. Adica stim cati primesc energie termica prin CET, stim cantitatea de Gcal care e livrata, e un calcul relativ simplu. Discutia pe varianta asta e insa ca toata lumea primeste astfel de sume si de ce unii care au venituri mari primesc subventie”, a punctat primarul despre prima optiune.

A doua varianta a lui Simionescu ii are in vedere doar pe cei defavorizati. “A doua varianta este sa nu dam deloc subventii, ci sa dam ajutoare pe formula guvernamentala. Intentia mea e sa propun ca ele sa mearga la cei care au pana la 10 milioane de lei vechi net/membru de familie/luna. Practic, cei care au un venit situat cam la 5 milioane de lei vechi/mb familie/luna, cu ajutorul de la noi si ajutorul de la guvern, ar plati exact cat au platit si pana acum”, a spus Simionescu.

Cea de-a treia varianta contine elemente ale primelor doua variante. “A treia varianta ar fi cam asa – dam o subventie de 10% pentru toata lumea, iar pentru categoriile defavorizate dam si un ajutor, dar va fi mai mic, pentru ca o sa scadem subventia”. Asa cum a informat edilul-sef, toate aceste variante au fost prezentate si reprezentantilor asociatiilor de proprietari din Braila, acestia avand la dispozitie 2 saptamani pentru a le discuta, la randul lor, cu cetatenii. “Oricum, in toate variantele, suma pe care noi o putem aloca e de 10 – 12 miliarde de lei vechi/ luna. Am discutat si cu organizatiile de asociatii de proprietari, le-am zis si lor aceste propuneri. O saptamana – doua vom discuta, ca in luna octombrie va trebui sa intram cu propunerea respectiva in CLM, ca in noiembrie sa avem formula reglementata, bugetul aprobat, sumele alocale, astfel incat lucrurile sa se intample corespunzator”, a conchis primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-