Published On: Soare, Sep 4th, 2011

Presedintele Bancii Mondiale avertizeaza: Economia mondiala intra intr-o noua zona periculoasa

Share This
Tags

Economia mondiala intra intr-o “noua zona periculoasa, cu o crestere incetinita Insotita de slabirea increderii investitorilor”, a declarat presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick.

Zoellick a cerut Europei si Statelor Unite sa-si rezolve problemele legate de datoria de stat si a subliniat ca preturile ridicate ale alimentelor si volatilitatea de pe bursele de marfuri ameninta cea mai vulnerabila patura a populatiei planetei.

“Criza financiara din Europa a devenit o criza a datoriilor de stat, cu implicatii serioase pentru Uniunea Monetara, banci si competitivitatea unor tari. Tara mea, Statele Unite, trebuie sa abordeze problema datoriei, cheltuielilor, reformei fiscale pentru a consolida cresterae In sectorul privat, dar si politica comerciala stagnanta”, a aratat seful BM Intr-un set de declaratii facute la Beijing.

In privinta Chinei, unde Zoellick conduce un studiu al BM privind imbunatatirea modelului de crestere economica a tarii, oficialul a fost mai optimist. “China este bine pozitionata sa devina o tara cu venituri mari in urmatorii 15-20 de ani, de la statutul actual de venit mediu superior”, a aratat el.

Comentarii

comentariu

About the Author

-