Published On: lun, Sep 12th, 2011

Ponta a depus plangere penala impotriva lui Basescu

Share This
Tags

Presedintele PSD, Victor Ponta a depus ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Traian Basescu si a presedintelui ANAF,  Sorin Blejnar.

“I se va termina mandatul, nu? Si, pentru acest abuz in serviciu, de fapt instigare la abuz in serviciu, pentru ca i-a cerut lui Sorin Blejnar sa incalce legea, ca si pentru alte eventuale incalcari ale legii, domnul Traian Basescu va trebui sa raspunda in fata legii. Daca fostul presedinte al Frantei, domnul Chirac este acum in fata justitiei, eu cred ca si noi vom avea o justitie independenta, care nu o sa aiba niciun fel de problema sa aplice legea fata de un fost sef al statului.” – a declarat Victor Ponta dupa depunerea plangerii penale.

Victor Ponta  ii acuza pe cei doi de “instigare la abuz in serviciu, amenintare si santaj”, din cauza afirmatiilor acestora “cu caracter de amenintare” la adresa sa.

In luna iulie a acestui an ANAF a cerut DNA-ului ca liderul PSD sa fie anchetat in privinta contractelor de reprezentare juridica incheiate cu complexele energetice de la Turceni sI Rovinari.

Victor Ponta a justificat ca a depus abia acum plangerea penala impotriva celor doi, deoarece  a primit in urma cu trei zile un proces verbal din partea ANAF care preciza ca nu a avut nicio problema legala.

“Domnul Sorin Blejnar, in calitatea sa de functionar public, de asemenea s-a conformat instigarii domnului Traian Basescu, iar eu am considerat ca actele celor doi, impreuna, facute in mod evident impotriva realitatilor – inca o data spun, expuse de documentele oficiale pe care le am la dosar – sunt acte de instigare la comiterea unui abuz in serviciu impotriva mea, sunt acte de amenintare si acte de santaj. Din punctul meu de vedere, Traian Basescu si Sorin Blejnar au incalcat legea si trebuie sa raspunda in fata legii, asa cum raspunde orice cetatean” a spus Victor Ponta.

Pentru cititorii Infobraila va reamintim ca intre Victor Ponta si Sorin Blejnar este o disputa care dureaza de mai multe luni, dupa ce liderul PSD l-a acuzat pe seful ANAF ca ar fi facut numirile la varful vamilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-