Published On: mie, Sep 21st, 2011

Politistii au retras definitiv autorizatia de comercializare a armelor

Share This
Tags

In zilele de 15 si 16 septembrie a.c., politisti de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au efectuat un control pe linia respectarii prevederilor legii privind regimul armelor si munitiilor la o societate comerciala autorizata pentru comercializarea de arme si munitii.

Politistii au stabilit ca D.G. (42 de ani), din Braila, in calitate de responsabil al unitatii, a comercializat o arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, unei persoane fizice, fara a inscrie datele de identificare a armei comercializate in autorizatia de procurare eliberata de I.P.J.Braila.

De asemenea, desi avea obligatia sa comunice Biroului A.E.S.P. in termen de 15 zile de la data procurarii, lista persoanelor juridice de la care a procurat arme si munitii, precum si datele de identificare a acestora, nu a respectat aceasta prevedere legala.

In urma constatarii acestor nereguli, societatea a fost sanctionata contraventional, cu amenda in valoare de 5.000 de lei, si s-a dispus ca masura complementara retragerea definitiva a autorizatiei in baza careia societatea comercializa arme si munitii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-