Published On: Soare, Sep 4th, 2011

PDL sufera de pierderi de memorie

Share This
Tags

*Democrat liberalii risca sa fie radiati din Registrul partidelor politice din cauza secretarului general, Ioan Oltean, care, pur si simplu, a uitat care este datoria lui

La mijlocul lunii mai, PDL si-a modificat stutul in baza caruia functioneaza ca partid politic, insa toate modificarile facute nu au fost aduse si la cunostinta Tribunalului Bucuresti, aceasta lipsa de organizare, voita sau nu, din interiorul partidului, putand avea repercursiuni grave asupra activitatii acestuia.

Ioan Oltean, renumitul secretar general al partidului, coplesit de toate indatoririle pe care le are in cadrul partidului, a recunoscut ca era de datoria lui sa se ocupe de inregistrarea modificarilor operate in mai la Statut, dar pur si simplu nu a facut-o la timp, intruc@t a uitat sa informeze si Tribunalul Bucuresti.

Presedintele PDL, Emil Boc, a venit in apararea colegului sau de partid, etalandu-si in fata publicului larg cunostintele dobandite in urma absolvirii Facultatii de Drept. Acesta a sustinut ca termenul de 30 de zile pentru depunerea la Tribunal a actelor este doar “o recomandare” si, prin urmare, partidul sau nu e In niciun pericol. Insa, la articolul 25, alineatul 2, legea partidelor politice spune ca orice modificare a Statutului partidului “se comunica Tribunalului Bucuresti, In termen de 30 de zile de la data adoptarii”.  ”In cazul In care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de Incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic In cauza actioneaza In baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti Incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice”, prevede articolul 26 al aceleiasi legi.

Ne vine foarte greu sa credem ca tocmai acum secretarul general, Ioan Oltean, incepe sa fie depasit de situatie si are pierderi de memorie in privinta indatoririlor sale, avand in vedere ca PDL-ul a trecut de-a lungul timpului prin tot felul de aliante, fuziuni si in plus, si-a mai schimbat si denumirea- fiind obligeti sa notifice Tribunalul despre toate aceste modificari. Sa fi uitat acum de aceasta obligatie?

Dar daca a fost a premeditat?

De ceva vreme se vorbeste in PDL si in mediul politic despre “schimbarea la fata” a partidului portocaliu, in vederea alegerilor de anul viitor. Culoarea portocalie nu mai este un atuu in alegeri, iar PDL a testat in ultimii ani verdele in cele cateva alegeri partiale care au avut loc, cel mai recent in Neamt, iar in Maramures a mers pe alb. In plus, chiar in aceste zile scoala de vara a tineretului PDL se desfasoara sub culorile verde, albastru si alb, de la manifestare lipsind portocaliul.

Este apoi discutia despre semnul PDL, trandafirul, de care vechii PD-isti sunt atasati, dar care a ramas din perioada In care formatiunea era In Internationala Socialista si nu rezoneaza cu Partidul Popularilor Europeni, din care face acum parte si care are ca simbol inima.

Si despre schimbarea denumirii partidului s-a tot discutat, mai ales In preajma Conventiei Nationale din mai. Speculatii au aparut si In legatura cu cererea fiicei celei mari a sefului statului, Ioana Basescu, de Inregistrare la OSIM a denumirii “Miscarea Populara”.

Dezbaterea privind oportunitatea “rebranduirii” PDL exista, partidul testeaza tot mai frecvent diverse formule, In special In privinta cromaticii, Insa o decizie Inca nu a fost luata, avand In vedere si ca In partid exista o opozitie la eventuale schimbari. In aceste conditii, radierea PDL din cauza ca, ce sa-i faci, domnul Oltean a uitat, nu ar putea fi tocmai pretextul pentru “renasterea” partidului sub o alta denumire, culoare si simbol?

Comentarii

comentariu

About the Author

-