Published On: mar, Sep 6th, 2011

PDL asteapta nerabdatori data de marti, 13 octombrie

Share This
Tags

*Decizia comasarii alegerilor locale si parlamentare nu este deocamdata definitiva * Partidele din arcul guvernamental au termen pana martea viitoare, 13 octombrie, sa ia o hotarare in acest sens

“In sedinta coalitiei s-a stabilit ca, pana saptamana viitoare, partidele membre ale coalitiei sa se consulte si sa ia o decizie in forul de conducere. Martea viitoare, cand va fi urmatoarea sedinta a coalitiei, chiar daca este data de 13, vom sti in principiu daca exista un acord la nivelul coalitiei”, a spus Emil Boc, la un post de televiziune. El a apreciat ca aceasta comasare a alegerilor ar evita inregistrarea de pierderi din punct de vedere economic urmare a unor dezbateri sterile, ar reprezenta un semn de coerenta la nivel european prin concentrarea pe teme nu politice, ci legate de stabilitatea macroeconomica si ar permite acumularea de economii, “nu decisive”, la bugetul de stat.

Pe de alta parte, Victor Ponta a fost de parere ca cele doua tipuri de alegeri sunt total diferite si ca ar trebui sa se desfasoare separat. ”Sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegatori”, a sustinut presedintele PSD.

Luni dimineata, surse din coalitie au expus publicului acordul partial privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale. Raspunsul final din partea USL-ului va fi dat, insa, abia saptamana viitoare. Desi au existat tot felul de discutii in acest sens, initial, Victor Ponta nefiind de acord cu ideea desfasurarii simultane a celor doua tipuri de alegeri, Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor sustine ca se asteapta la un raspuns final afirmativ din partea coalitiei. “Nu am remarcat in coalitie vreo opozitie fata de comasarea alegerilor. Sunt convins ca decizia va fi una pozitiva.”,a declarat purtatorul de cuvant al PDL.

Daca PDL-ul va primi un raspuns afirmativ din partea USL-ului, saptamana viitoare vor avea loc si discutii asupra stabilirii datei pe care vor fi organizate alegerile, precum si a sistemului de votare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-