Published On: mar, Sep 13th, 2011

Otelul, Steaua, Rapid si Vaslui vor juca intr-un ritm NEBUN!

Share This
Tags

De maine, fotbalul romanesc va lua startul intr-un veritabil maraton. 15 septembrie – 18 decembrie. Trei luni nebune. 95 de zile in care patru echipe romanesti de club, Otelul, Steaua, Rapid si Vaslui, vor juca impreuna aproximativ 70 de partide in trei competitii. Mai adaugam cel putin doua jocuri ale nationalei (sansele de calificare pentru barajul CE sunt minime, dar s-ar mai putea adauga, da Doamne!, “o dubla” oficiala sau macar un amical) si avem, poate, cea mai intensa perioada de cand cei mai multi dintre noi suntem conectati la acest fenomen. Toate cele patru formatii de club isi propun pe fata sau in secret sa termine anul cat mai sus pe podiumul Ligii I, sa ajunga in semifinalele Cupei Romaniei, dar mai ales sa treaca in primavara europeana. Obosesti numai scriind obiectivele si trecand in revista meciurile. Un minim de 19 meciuri garantate (un tur si doua etape) in trei luni pentru fiecare, derby-uri directe si serii infernale de partide tari. La asta trebuie sa se astepte fotbalistii, antrenorii, conducatorii si suporterii.

Sa il luam, de exemplu, pe Tatarusanu sau pe Sanmartean, nu conteaza. In cazul fericit in care Romania ajunge sa joace barajul si echipa de club bate tot in Cupa, unul dintre ei sau amandoi ar putea ajunge sa joace 25 de meciuri in 95 de zile, adica o medie de un meci la patru zile. Enorm. Vor putea termina in picioare aceasta perioada numai formatiile cu lot articulat, care au parte de liniste, banii la zi si tot ceea ce inseamna ingredientele unei activitati la un club profesionist. Inedit este faptul ca niciuna dintre formatiile enumerate nu isi va putea disputa din varii motive meciurile considerate acasa exclusiv pe teren propriu. In cupele europene, practic niciuna nu va juca pe propriul stadion, Rapid si Steaua fiind teoretic, la ora actuala, in situatia de a nu juca nici meciurile din campionat pe o arena familiara.

19 meciuri cel putin va disputa fiecare dintre cele patru: 12 in campionat, sase in cupele europene si unul in Cupa Romaniei. Daca se respecta calculele hartiei, fiecare dintre ele va mai disputa anul acesta inca doua partide in competitia KO

Vine Infernul pentru Rapid

Daca e sa analizam programul fiecareia dintre echipe, putem spune fara niciun fel de rezerve ca pe Rapid o asteapta iadul in perioada imediat urmatoare. Giulestenii vor avea patru meciuri teribile cu Hapoel, Dinamo, CFR si PSV, intre Dinamo si CFR intercalandu-se si Juventus. Din fericire pentru giulesteni, Juventus Colentina. Macar teoretic, pentru ca formatia fostului capitan al visiniilor, Constantin Schumacher, ar da orice sa dea lovitura. Asta nu e tot. Spre sfarsitul lui octombrie, intr-un interval de trei zile, Rapid va trebui sa joace cu Legia si Steaua. Anul se termina la fel de furibund pentru Razvan Lucescu si ai lui: Otelul, PSV si Vaslui in ultima saptamana in care se joaca fotbal in Romania.

Sarbatoare nationala pentru stelisti?

Celelalte trei echipe se pot bucura de un program cat de cat echilibrat. Steaua are un inceput fierbinte de decembrie. Schalke de Ziua nationala a Romaniei, pentru ca la trei zile sa joace marele derby cu Dinamo. In rest, adversarii tari din campionat alterneaza cu cei teoretic inferiori din grupa Europa League, dar, spre deosebire de rivalii din Giulesti, nu leaga serii de meciuri intense. Teoretic. In ce-i priveste pe vasluieni, ei “cupleaza” dubla cu Lazio cu doua meciuri grele si in campionat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-