Published On: lun, Sep 12th, 2011

Noul an scolar vine cu schimbari in educatie

Share This
Tags

* anul scolar 2011-2012 vine cu schimbari importante in invatamant

Ieri aproximativ 3 milioane de elevi scolari si prescolari au inceput un nou an scolar, plin de schimbari atat pentru profesori, cat si parinti.

Ca in fiecare inceput de an scolar,  schimbarea este pe primul plan pentru ministrul educatiei, Daniel Funeriu.

Intr-o declaratie de presa, Funeriu  anunta ca ” Sistemul scolar imbraca o haina noua, care este haina seriozitatii. Rigoarea, seriozitatea sunt elemente de care sistemul de invatamant a dat dovada la sfarsitul anului. Dorim ca acest lucru sa reprezinte premisele pentru un sistem de invatamant in care seriozitatea, disciplina si o pregatire mult mai buna sa fie coordonatele principale”.

Iata ce schimbari ii asteapta pe elevi in nou an scolar:

-cei din clasele primare vor avea ore speciale de lectura;

-elevii care vor intra in clasa a V-a vor face cinci ani de gimnaziu, si nu 4 cum erau obisnuiti pana acum;

-la evaluarea natioanala vor fi cinci probe;

-la inceputul fiecarui ciclu de invatamant elevii vor fi testati la absolut toate disciplinele

- vacanta de iarna va avea trei saptamani, iar cea de primavara doua

Nici cadrele didactice nu au fost ocolite de noile schimbari. Bineinteles, salariile nu vor creste, iar profesorii vor primi calificative in functie de performantele obtinute la clasa.

Si pentru cei care doresc sa devina profesori, exista noutati. In aceste conditii, in sistemul de educatie romanesc au aparut schimbari, astfel ca s-a renuntat la ideeasustinerii examenului de titularizare.

Cum siguranta elevilor este importanta pentru societate, scolilie vor fi prevazute cu sisteme si cartele pentru elevi. Aceste cartele vor verifica prezenta elevilor la ore.

Dar cine asigura ca aceste noi modificari vor creste performanta, ca notele slabe de la examul de bacalaureat nu se vor repeta si anul viitor sau  ca numarul de elevii care abandoneaza scoala nu va fi intr-o continua crestere?

Comentarii

comentariu

About the Author

-