Published On: vin, Sep 9th, 2011

Murim de grija altora

Share This
Tags

Cred ca trebuie sa stopam aceasta penibila demagogie a guvernantilor nostri care, dupa doi ani si jumatate de guvernare nepriceputa si corrupta, dau lectii tuturor despre cum trebuie sa faci investitii, sa creezi locuri de munca si sa reduci datoria publica. Am prezentat in numeroase randuri cifre care reflecta jalnica administratie pedista si o sa o mai facem. Guvernul nu a prezentat alte cifre, ceea ce ne arata ca nu avem de ce sa-i iertam, pentru ca stiu ce fac. Acum, insa, dupa ce guvernul s-a ratoit atata vreme la predecesorii sai liberali, a inceput sa dea lectii si altor guverne. De pilda, guvernului american sau celui italian. Iata ce spune inteleptul nostru prim ministru in fata expertilor din administratie:

“Ce inseamna astazi datorii in Produsul Intern Brut de peste suta la suta din PIB? Nu inseamna decat majorare de cheltuieli fara acoperire in economie. Nu inseamna decat incapacitatea politicienilor de a nu spune ‘nu’ tentatiei populiste de a mari beneficiile sociale. }i atunci, dupa 20 de ani, avem o alta criza. Aceasta criza a incapacitatii statelor, determinata de datoriile suverane, sa-si mai poata onora obligetiile sociale pe care le-au crescut an de an in acesti ultimi 20 de ani. Aceasta criza aduce si politicienii si tarile cu picioarele pe pamant pentru a-si ajusta eforturile bugetare in concordanta cu ceea ce poate economia. Pentru ca orice ignorare a acestor reguli economice si neorientarea resurselor financiare spre multiplicare, spre plusvaloare inseamna, in fapt, colaps economic.”

Sa fie acest prim ministru acelasi Coriolan Draganescu care racnea la mine in 2007 cand am vrut sa pun ordine in tichetele cadou, ca-mi bat joc de interesele poporului roman? Sa fie oare acelasi care spunea, in toamna lui 2008, ca daca guvernul liberal nu are destui bani sa plateasca 50% cresteri de salarii la profesori atunci sa plece, ca vor veni ei si vor mari salariile din prima zi? Sa fie cel care da lectii Statelor Unite si Italiei acelasi care  de doi ani si jumatate conduce un Guvern care a marit de doua ori si jumatate datoria publica a tarii sale? Sub mandatul caruia nu se aduc in patru ani investitii straine cate s-au adus intr-un singur an de guvernare liberala? Care, pentru a ajunge la un deficit de 6% din PIB, a trebuit sa injumatateasca, in termeni reali, veniturile bugetarilor? Care asista neputincios cum numarul salariatilor scade de la cinci milioane la patru milioane in numai doi ani? Si ca cei mai buni dintre ei pleaca in mult hulita Italie si nu invers, asa cum ar fi normal, adica din Italia in Romania, cata vreme noi avem un prim ministru atat de bun si ei conducatori lipsiti de orice viziune. Sa ingheti pensiile, sa cresti TVA cu cinci procente, sa injumatatesti veniturile bugetare, sa-ti bati joc de sistemul de educatie si de cel de sanatate, sa lasi administratia publica de izbeliste, dar in acelasi timp sa mori de grija americanilor, a italienilor, a spaniolilor si mai stiu eu cui (a propos, nici nemtii nu stau prea bine la capitolul datoriei publice), sa acuzi, implicit, e drept, pe Obama si pe Berlusconi ca sunt incapabili sa-si indeplineasca obligatiile sociale este stupefiant. }i nu pentru ca nu trebuie sa avem o atitudine critica fata de ce sa intampla in jurul nostru, ci pentru ca primul nostru ministru da lectii, cu aerul inteleptul ca el stie si poate si intelege, iar altii, care nu au facut atata dezastru ca dansul, nu stiu ori nu pot ori nu inteleg.

Pe vremea comunismului asteptam colapsul capitalismului putred. Iata ca unul dintre invataceii sarguinciosi de atunci, astazi prim ministru al Romaniei, ne anunta iminenta respectivului colaps. Cat despre economia romaneasca, numai de bine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-