Published On: Soare, Sep 18th, 2011

Ministerul Educatiei va reintroduce invatamantul profesional din 2012

Share This
Tags

Invatamantul profesional va fi reintrodus din anul 2012, insa in scolile profesionale “partea de teorie va fi redusa, iar partea de dobandire a meseriei va fi simtitor dezvoltata”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea. Badea a spus ca schimbarea privind reintroducerea invatamantului profesional va fi facuta in 2012 deoarece trebuie sa existe o perioada in care sa fie pregatita legislatia secundara.

“Ii dam drumul intr-o normalitate, nu dintr-o data, nu venim cu tavalugul peste colegii nostri, ci in secvente digerabile de catre acestia si incepem concentrarea maxima pe partea de reasezare curiculara, pentru ca invatamantul profesional este legat si de reasezarea curiculara”, a spus Badea.

Aceasta a mai adaugat ca un sondaj realizat recent privind invatamantul din Romania a reliefat faptul ca 95 la suta din cei care au raspuns considera ca “scoala profesionala traditionala era mai buna decat tot ce a fost pus in locul ei incepand cu 2003″. “Mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant strigatul oamenilor de afaceri care angajeaza rezultatul invatamantului preuniversitar si nu sunt foarte incantati de acest produs (…). Ce este clar ca se va intampla – partea de teorie va fi redusa si partea de dobandire a meseriei va fi simtitor dezvoltata in scolile profesionale gandite de noi”, a mai spus Oana Badea.

Oana Badea a participat, la Alba Iulia, la Concursul National de dezbateri “Tinerii dezbat”, competitie la care participa cele mai bune 16 echipe de dezbateri din tara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-