Published On: mar, Sep 6th, 2011

Ion Sterian, pionul prin care afaceristii lui Basescu vor sa puna mana pe resursele Brailei

Share This
Tags

Despre Ion Sterian nu auzisera multi, insa legatura de prietenie cu senatorul tepar Constantin Cibu l-a adus, pentru inceput, in pozitia de consilier local municipal. Era perioada in care colegii lui Sterian vorbeau, potrivit agentia.org, ca acesta incaseaza comisioane grase din vanzarea combustibilului furat din conductele care traverseaza judetul Braila, in conditiile in care evenimentele din decembrie 1989 il gasisera pe acesta in functia de director al ITLPP Peco Ploiesti. Nu i s-a intamplat absolut nimic, iar zestrea conductei nu a fost gasita niciodata, aceasta si datorita prieteniei cu Cibu. Intrat in politica, Sterian a parasit fostul loc de munca si si-a gasit un loc caldut la RA Zona Libera Braila, unde a ocupat functia de director tehnic. De aici si pana la candidatura pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Braila nu a fost decat un pas, pe care l-a si facut in 2008, insa scoaterea la iveala a faptului ca a ucis o fetita pe o sosea din municipiu fara sa i se impute ceva l-a pus in ochii brailenilor acolo unde ii este locul si a pierdut alegerile. Nu a castigat alegerile, dar a pastrat o relatie deosebita cu finantatorul sau, Costel Casuneanu, poreclit si “Regele asfaltului”.

Ascensiunea politica a lui Ion Sterian nu s-a oprit aici, el reusind, inexplicabil, sa ajunga director executiv al Directiei Tehnice la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAAPPS). Aici si-a facut cei mai multi prieteni, pentru ca de el depindea ca mai marii vremii sa se lafaie in vile de lux pe sume derizorii. Acestia au obtinut ce si-au dorit, dar si averea lui Ion Sterian s-a rotunjit la peste 1 milion de euro, in declaratia lui de avere ploand cu case si terenuri.

Anii au trecut, insa afaceristii lui Basescu nu au uitat ca Sterian trebuie sa vina la Braila si prin orice mijloace sa puna mana pe resursele judesului, pentru ca apoi sa le imparta sponsorilor sai. Prin urmare, impreuna cu decrepitul Cibu si cu un alt pitifelnic care se da sef de mare fundatie, Sterian trebuie sa incerce din nou! Cu siguranta, cei trei, care au fost indopati ca niste gaste de actuala putere, nu tin cont de interesele cetateanului sau al comunitatii. Nu! Ei vor doar sa ofere judetul pe tava unor oameni care doar il vor spolia, un exemplu concret fiind uneperistul Culita Tarata, uns sef al Departamentului de Agricultura al UNPR!

Astazi, Cibu, cel care a vorbit gura fara el si a recunoscut ca UNPR sustine Guvernul Boc in schimbul unor avantaje materiale, il vede pe Ion Sterian la carma judetului. Evident, pe Cibu nu-l intereseaza decat sa arate ca nu a luat banii degeaba, ca este loial ca o sluga stapanilor lui, la care trebuie adaugata si avaritia acestuia, el salivand deja la firimiturile care vor cadea in jurul afaceristilor lui Basescu, daca acestia vor pune mana pe Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author