Published On: vin, Sep 9th, 2011

Introducerea cartelelor magnetice in scoli este o idee controversata

Share This
Tags

Ministerul Educatiei pentru o mai buna monitorizare a elevilor si pentru a reduce numarul impresionant de absente pe care unii elevi il acumuleaza de-a lungul unui an scolar doreste ca din aceasta toamna sa introduca in scoli cartele magnetice. Aceste cartele vor monitoriza prezenta elevilor la ore. Ideea teoretic este una buna insa bugetul pentru aparatura trebuie asigurat de catre primarii.

Presedintele Consiliului Local Gheorghe Bunea Stancu a declarat ca aceasta este o idee buna insa destul de greu de pus in practica deoarece bugetul trebuie asigurat de catre primarii, iar acestea nu dispun de fiecare data de fonduri suficiente si de asemenea si la Spitalul Judetean s-a pus aceasta problema, dar momentan spitalul se afla in programul de reabilitare si acest lucru se va realiza la finalizarea lucrarilor.

“ Este o idee foarte buna, insa trebuie sa acopere cineva aceste costuri. Dupa cum bine stiti, si noi la spital am promis demult ca facem asta, insa nu am realizat acest lucru deoarece intram in programul de reabilitare , acum in octombrie intram la licitatia mare care se estimeaza a fi in jurul a 400 de miliarde si trebuie sa gandim circuitele, la spital este o situatie mai complicata ; insa la scoli situatia este una dificila din punct de vedere financiar deoarece scollie nu au bani pana la sfarsitul anului cu toate ca se vor da bani prin metodele bine cunoscute si anume prin rectificari. Aceste rectificari se practica de foarte multi ani nu inteleg de ce nu se face o planificare mult mai apropiata de realitate care sa acopere de la inceput costurile. Am inceput sa ne intelegem in privinta serviciilor pe care le facem si se deconteaza de catre casa. Primarile nu isi pot permite sa acopere aceste costuri in totalitate. Orice lucru nou si mai ales de genul acesta presupune o informare foarte buna. Le va fi greu celor din mediul rural sau din diferite cartiere sa aibe grija in primul rand de cartele si in al doilea rand sa nu strice aparatul in sine. Parerea mea este ca astazi nu se justifica o astfel de cheltuiala, eu nu zic ca nu este buna, ea este buna, dar in conditii civilizate in care tara isi permite sa faca asa ceva si sa suporte aceste cheltuieli, iar populatia este pregatita pentru asa ceva atat copiii cat si parintii. Din punctul meu de vedere, in general se discuta problema, se consulta, iar la final se iau masurile necesare in ceea ce priveste astfel de actiuni. Ca si la Spitalul Judetean suntem constienti ca astazi dam in folosinta noua aparatura si maine este stricata, nu a mai ramas nimic din vechi faianta, gresie, inox, grupuri sanitare totul este nou . De multe ori izvorul microbilor pleaca din grupurile sociale, acolo sunt grupuri comune care se folosesc si trebuie sa fie in permanenta curate.”

Primarul Aurel Simionescu este de parere ca aceasta metoda cere timp asta datorita fondurilor pe care primaria nu le poate asigura in totalitate, iar prioritar va fi mediul urban deoarece aici se inregistreaza cele mai multe probleme din punctul de vedere al absentelor elevilor. La aproximativ 2000 de unitati scolare suma estimativa necesara este de aproximativ un milliard la nivelul municipiului.

“ Nu putem sa lucram pe noua lege a educatiei din cauza faptului ca normele metodologice care trebuiau sa apara inca din martie se lasa asteptate. Aceasta idee trebuie gandita foarte bine deoarece elevii au sali de sport separate de corpul in care se afla salile de clasa unele licee si scoli au corpuri separate pentru diverse laboratoare, trebuie gasita o solutie pentru toate acestea. Sunt constient ca elevii sunt foarte inventivi si vor gasi o modalitate de a se eschiva de acest sistem, insa in speranta ca vom avea un sistem de invatamant la standarde europene sper sa nu se intample asa ceva si aceasta metoda sa dea rezultate.

In privinta gardienilor din scoli (acolo unde se va solicita) acestia vor fi platiti din bugetul scolilor.”

Acestea fiind spuse problema cartelelor magnetice este deocamdata doar un proiect, o idee de viitor. Sa speram ca elevii braileni sunt constiinciosi si merg la scoala de placere si  nu vor avea nevoie de un astfel de sistem.

Comentarii

comentariu

About the Author

-