Published On: joi, Sep 29th, 2011

Indiferent de Legea electorala pe baza careia se vor organiza alegerile, Uniunea Social Liberala le va castiga

Share This
Tags

*Transcrierea declaatiei de presa sustinuta de presedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul BPC

Solicit in numele Partidului National Liberal si Biroului Politic Central, solicit Guvernului, puterii, majoritatii sa precizeze cat mai repede, la o data cat mai apropiata, cand doresc sa mai facem alegeri in aceasta tara si care sunt elementele esentiale ale Legii electorale din punctul lor de vedere, pentru ca este corect sa existe un termen in care toate cele necesare pregatirii unui proces de alegeri in regim democratic, inclusiv la nivel guvernamental, sa se desfasoare. Noi intelegem ca puterea actuala se afla in deriva, o deriva marcata de faptul ca incearca sa se ascunda in spatele unor constructii care nu se mai nasc odata, in spatele unor miscari, in spatele unor personaje imaginare, inteleg ca actuala putere e de asemenea incurcata de faptul ca procesul de racolare a primarilor opozitiei merge greu sau nu merge deloc, insa daca doresc sa mai pastreze o minima aparenta  a democratiei si statului de drept din Romania, le cerem sa isi spuna macar punctul de vedere, in ceea ce ii priveste, in legatura cu data si cu modalitatea alegrilor, atat locale, cat si parlamentare.

Eu nu am nici un fel de indoiala, si nu are nimeni niciun fel de indoiala in Partidul National Liberal, ca indiferent de data acestor alegeri si indiferent de Legea electorala pe baza careia ele se vor desfasura, Uniunea Social Liberala le va castiga. Dar este corect fata de alegatori in primul rand, si fata de participantii la jocul politic sa avem macar in al doisprezecelea ceas o regula a jocului, stiuta de toti, si nu atunci cand isi va termina puterea toate socotelile posibile legate de racolari, de transformari, de lepadari de piei de broasca s.a.m.d. }i acesta este principalul mesaj, pe care, in urma sedintei Biroului Politic Central al Partidului National Liberal, il am de transmis astazi.

Jurnalist: Miscarea Populara ce va spune?

Crin Antonescu: Nimic. Dumneavoastra? Care Miscare Populara? Miscarea Populara a lui Tudor Vladimirescu, care miscare? Vorbim de… Eu intotdeauna am raspuns si raspund cu placere intrebarilor dumneavoastra pentru ca va respect si respect pe cei in numele carora intrebati, insa m-am saturat, va spun drept, sa discut despre tot ceea ce viseaza domnul Lazaroiu, din lipsa de ocupatie, tot ceea ce i se nazare seara, mai la oboseala, domnului Basescu. Exista in Romania o formatiune politica numita astfel? Nu. Am eu de ce sa discut despre ceva care nu exista? Nu.

Jurnalist: 3,5% crestere economica pentru 2012 este credibil, fezabil?

Crin Antonescu: Domne’ eu cred ca, asa cum merg lucrurile si la nivel european, prognozele sunt din ce in ce mai riscante. Cat priveste prognozele pe care autoritatile romane, in frunte, in fine, cu premier, cu presedinte, cu cei care se imping asa pe scaunul de prim-ministru,  guvernator, le fac, m-am obisnuit de mult sa le iau sub un beneficiu foarte foarte serios. Eu cred ca 3,5% crestere economica pentru anul viitor este un obiectiv riscant, si cred ca este aruncat doar pentru a putea justifica firavul discurs de natura electorala pe care premierul si reprezentantii Guvernului il mai tin. De altfel, ati vazut ca dansii sunt foarte putin preocupati de chestiunile economice. Ei nu discuta despre crestere economica, despre masuri anticriza. Ei discuta despre USL. Ei discuta despre Miscarea Populara. Ei discuta despre culoarea pe care o au sau nu o au. Presedintele statului n-are o problema ca noi am fost tinuti la usa spatiului Schengen intr-un mod rusinos, ci isi trimite pe una din fiice sa inregistreze la OSIM Miscari, ca si cum asta ar fi treaba unui presedinte. Putin. Ne arunca asa cate o cifra ca sa existe un orizont de sperante, dar eu cred ca nu putem sa discutam serios pe cifrele lor. O astfel de discutie ar merita facuta si, inca o data, cred ca orice dialog serios, chiar cu acest guvern, un dialog intre guvern – opozitie – reprezentanti ai mediului de afaceri, cu care aceasta putere, desi se pretinde de dreapta, de dimineata pana seara, nu prea discuta, ar fi binevenita, pentru ca noi am vorbit si vorbim foarte mult, si pe buna dreptate, de categorii de bugetari, de oameni care sunt afectati in sistemul de pensii, sistemul de asistenta sociala, dar vorbim foarte putin si guvernantii aproape deloc despre mediul de afaceri si solutiile pentru mediul de afaceri, singurul loc de unde ne poate veni crestere economica si, ma rog, aprovizionare bugetara, ca sa spun asa.

Crin Antonescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-