Published On: mie, Sep 7th, 2011

Targ de locuri de munca

Share This
Tags

Tinerii absolventii care isi doresc un job, au in aceasta luna o sansa. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza in data de 23 septembrie 2011, la ora 9, actiunea “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”. Aceasta actiune este o masura activa prin care se realizeaza punerea in legatura directa a angajatorilor cu solicitantii de loc de munca, in scopul combaterii somajului.

Angajatorii care doresc sa participe la aceasta bursa de combatere a somajului, vor transmite in scris, pana in data de 19 septembrie 2011, la sediul A.J.O.F.M. Braila, oferta de locuri vacante.

Prin incadrarea in munca cu contract pe perioada nedeterminata a tinerilor absolventi (promotia 2011) angajatorii pot beneficia, conform prevederilor art.80, din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, de scutire, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si subvetie lunara, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent, astfel:

- o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arta si meserii;

- o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii se invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;

- o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap, ai formelor de invatamant mentionate primesc, lunar, sumele  aferente pe o perioada de 18 luni.

Informatii suplimentare privind organizarea acestei actiuni se pot obtine de la A.J.O.F.M. Braila cu sediul in municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, tel./fax 0239/611519, 0239/611386.

Comentarii

comentariu

About the Author

-