Published On: Soare, Sep 4th, 2011

Handbal – Liga Nationala : Victorie muncita, dar pe deplin meritata! HC Dunarea Braila – SCM Craiova 31-23 (16-17)

Share This
Tags

Dupa o lunga perioada de pauza competitionala, sambata a inceput liga nationala de handbal feminin competitie in cadrul careia HC Dunarea Braila a jucat in runda inaugurala acasa cu SCM Craiova. Cu toate ca formatia vizitatoare este nou promovata in primul esalon al handbalului feminin, craiovencele s-au dovedit a fi o nuca foarte greu de spart care a pus multe probleme brailencelor, si numai experienta si ardoarea elevelor antrenate de Ioan Baban a facut ca HC Dunarea sa se impuna in final cu scorul de 31-23, dar aceasta victorie a fost una muncita si pe deplin meritata, insa a fost mai greu de obtinut decat o arata scorul!

Craiovencele au marcat primul gol al meciului, dar in minutul 10, HC Dunarea conducea cu 6-2 si se parea ca victoria va fi o simpla formalitate. Nu a fost asa, deoarece craiovencele au revenit inexplicabil egaland la 8 in minutul 19, iar in minutul 24 conduceau la o diferenta de patru goluri: 10-14! Dar diferenta putea fi si mai mare in favoarea craiovencelor, insa Gabriela Dobre (fosta Vasile) a facut minuni in poarta Brailei! Elevele antrenate de Ioan Baban nu renunta la lupta si egaleaza, 16-16 (min.29), dar oaspetele marcheaza in ultima secunda a primei reprize prin Oana Gogorita, si intra la pauza cu avantaj minim pe tabela: 16-17.

Dupa pauza, pe teren nu a existat decat o singura echipa pe teren, HC Dunarea Braila, care, cu Anastasia Lobach in mare forma, (la care se adauga si interventiile salutare a portarilor Gabriela Dobre si Elena Voicu), a controlat meciul cu autoritate reusind sa se impuna la o diferenta confortabila. Brailencele au egalat mai intai, 17-17 (min. 31), iar apoi au condus in permanenta pe tabela de marcaj: 19-17 (min.33), 23-19 (min.43), 28-23 (min.56). Intr-un final incandescent de meci, Anastasia Lobach reuseste sa arunce la poarta in ultima secunda marcand golul cu numarul 31 intr-o atmosfera vulcanica, mai ceva ca pe stadioanele de fotbal sud-americane.

Cam asta a fost istoria primei victorii a HC Dunarii in noua editie de campionat, o victorie muncita dar pe deplin meritata, obtinuta in fata unei echipe a Craiovei care ne-a dat emotii in prima repriza, ajutata putin si de cuplul de arbitri Calina-Beleag care au iritat sala prin deciziile controversate pe care le-au luat. In etapa viitoare brailencele vor juca tot pe teren propriu, adversara fiindu-le HCM Baia Mare.

Cele 31 de goluri ale victoriei HC Dunarii Braila au fost marcate de Adina Brot, Anastasia Lobach, si Ionela Goran (cate 5), Liliana Craciun, Andreea Adespii, si Anastasia Yushchenko (cate 4), Loredana Iancu (2), Ana Maria Dragut si Nicoleta Eseanu (cate 1).

Comentarii

comentariu

About the Author

-