Published On: joi, Sep 29th, 2011

Festivalul de film Ro-IFF 2011, intre 1 si 9 octombrie, la Bucuresti

Share This
Tags

*Cea de-a saptea editie a Romania International Film Festival (Ro-IFF) se va desfasura intre 1 si 9 octombrie, la Bucuresti, iar biletele de intrare la eveniment costa 1 leu, informeaza organizatorii, Fundatia Artis.

Ro-IFF este, potrivit organizatorilor, singurul festival care promoveaza cineasti est-europeni din zona Marii Negre, dar mai ales singurul care include o sectiune competitiva adresata exclusiv femeilor-regizor.

In cadrul Ro-IFF vor avea loc peste 40 de proiectii de filme si evenimente, premiere absolute in România ale unor pelicule recompensate cu premiul Oscar, precum “In a Better World”, sau ale unor productii românesti mult-asteptate de public, cum este continuarea celebrei serii “Liceenii”. Si in acest an, la cea de-a saptea editie a festivalului, se pune accent pe cinematografia europeana, pe productiile din regiune si, de asemenea, se incurajeaza reluarea unui dialog constructiv intre profesionistii din domeniu, sub semnul multiculturalitatii si creativitatii.

Un alt aspect ce tine de unicitatea Ro-IFF este accentul pus pe femeile regizor si pe munca lor, iar in acest an vor fi celebrate personalitati de marca, precum Julie Taymour, regizoarea celebrului “Frida”, sau Tatiana Issa, regizoarea multipremiatului documentar “Dzi Croquettes”.

Romania International Film Festival este impartit in sase sectiuni: doua in competitie – CineBlackSea si Woman in Cinema, cu filme, scurtmetraje si documentare – si alte patru ce prezinta filme care nu intra in concurs – Underground, dedicata celor care sunt fani ai filmelor care provoaca si depasesc granitele clasicului in cinematografie, Focus: Brasil, Panorama, cu “filmele momentului”, si 2×3, sectiunea in care organizatorii propun o intâlnire cinematografica intre un regizor si o regizoare, fiecare cu câte trei pelicule prezentate in festival. In acest an, fata in fata vor fi Julie Taymour, cu “Frida”, “Across the Universe”, “The Tempest”, si Nae Caranfil, cu “Dolce far niente” (o premiera in salile de cinema din România), “Filantropica” si “Restul e tacere”.

Cele patru premii care vor fi oferite in cadrul Ro-IFF au o valoare totala de 4.000 de dolari si vor fi oferite pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor din regiunea Marii Negre, cea mai buna regizoare si cel mai bun actor sau cea mai buna actrita.

Evenimentul se afla sub inaltul patronaj al presedintelui României, fiind sprijinit, printre altele, de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, CNC si RADEF.

Comentarii

comentariu

About the Author

-