Published On: lun, Sep 19th, 2011

Femeile din Romania, platite cu 10% mai putin decat barbatii

Share This
Tags

Potrivit Bancii Mondiale in Romania , femeile sunt platite cu aproape 10% mai putin decat barbatii. Carolina Sanchez Paramo, senior economist la Banca Mondiala a declarat intr-o videoconferinta ca diferenta dintre barbati si femei in Romania, cu acelasi nivel de instruire este de 90 de centi la dolar, fiind mai redusa decat in Asia Centrala sau Europa.

Atat in Romania cat si in regiune, femeile cu studii foarte bune lucreaza in domenii in care  educatia primita nu este rasplatita pe masura, insa exista si femei rasplatite corespunzator , dar  care nu au putere de afirmare.

“Este o problema, in sensul ca exista femei cu studii foarte bune, insa cifrele arata ca ele lucreaza in domenii in care educatia primita nu este suficient remunerata. Pe de alta parte, femeile remunerate corespunzator cu nivelul de pregatire profesionala nu au o voce destul de puternica in politica, in societate.”, a afirmat Ana Revenga, director in Banca Mondiala.

Raportul Bancii Mondiale arata ca la nivel mondial femeile ocupa 40% din piata muncii lucru ce denota ca in ultimii ani s-a redus diferenta dintre sexe in ceea ce priveste educatia, sanatatea si piata muncii.

Banca Mondiala va publica acest raport regional in octombrie 2011, care va contine statistici pe tema egalitatii intre femei si barbati pentru fiecare regiune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-